Álmosan indul 2017 a TV2-n

Nem mondhatnám, hogy túl sok izgalmat tartogatna az évkezdés a TV2-n, hiszen nem írhatok arról, hogy megújult műsorstruktúrával és rengeteg újdonsággal indul 2017. Ehelyett marad az őszi felhozatal, amelyet csak egy-két változtatással próbálnak feldobni.

ncis-los-angeles

Az ősz se volt túl sikeres a TV2-n. Vasárnaponként szépen teljesített a Sztárban sztár, de a Star Academy hatalmas bukta lett, hétköznap esténként pedig nagy különbség alakult ki közönségarányban az RTL Klubbal szemben.

Januártól lényeges változás, hogy A szultánából már csak 25 perces epizódokat ad a TV2, de csak hétfőtől csütörtökig. Az indokolatlanul hosszú Tényekkel most Az 50 milliós játszmát vezetik majd fel, ami bruttó 70 perces műsoridővel lesz jelen a csatornán.

A szultána darabolásának az amerikai sorozatok lesznek a haszonélvezői, mert így újra éjfél előtt kerül műsorra a Bűnös Chicago, a Sherlock és Watson és A törvény embere friss epizódja. A Backstrom nyomozó is 23 óra után kerül műsorba, ami nem véletlen, hiszen gyalázatos számokat hozott az elmúlt hetekben. A csütörtök esti főműsoridőt az NCIS: Los Angeles 7. évada örökli meg.

A Propagandából már csak egy új adás lesz 2017-ben, a helyén pedig egy új műsor, az 1/1 Azurák Csabával című beszélgetős műsor indul el január 12-én.

Januártól így néz majd ki a TV2 hétköznap esti főműsorideje:

18:00 Tények
19:25 Az 50 milliós játszma
20:35 A szultána
21:10 Film/Film/Film/NCIS: Los Angeles/Film

Péntek esténként annyiban változik a helyzet, hogy nincs A szultána, de a film csak tíz perccel hamarabb, 21 órakor kezdődik majd. Hétvégén se lesz semmi különös műsorelem a csatornán, hiszen a főműsoridőt filmekkel töltik ki. Ráadásul ezek is ismétlések. Én továbbra is azt mondom, hogy radikális változtatás kellene, ha valóban labdába akarnak rúgni a konkurenciával szemben.

Kategória: tv
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

5 hozzászólás a(z) Álmosan indul 2017 a TV2-n bejegyzéshez

 1. Flanker szerint:

  Oké hogy a január kicsit holtidőszak, de ez akkor is vérciki, főleg ha tényleg előzni akarnak 😀

  • Desmond Wallace szerint:

   Ezzel a kínálattal? A saját sírjukat ássák, de közben örülnek, hogy kábelen erősödnek. Ambivalens állapot.
   Azért is nulla ez a kínálat, mert közben az RTL Klub jelentősen frissíti a kínálatát, de erről majd holnap írok bővebben.

 2. Lengabor szerint:

  Engem nem érdekel a TV2 főcsatornás kínálata. Sokkal jobban foglalkoztat, hogy mivel fejlesztik fel a Humor+-t, a Kiwi TV-t és a jövőre induló hat új csatornájuknak mi lesz a tematikája (ha tényleg elindulnak). Kábelen sokkal merészebb és jobb dolgokat vetítenek, elég ügyesen bevásároltak, nem is csodálom, hogy a főadóra csak a selejt maradt. Backstrom nyomozó… Hát most komolyan, mi ez? 13 részt megélt bukás, ami nem a TV2-re lett volna való, hanem a kazánba. Ezek után nem meglepő, hogy ott tart a TV2, ahol, viszont az meg tényleg elismerésreméltó, hogy ezen a szétfragmentál, túlzsúfolt piacon a SuperTV2, a Mozi+ és a PRIME az élmezőnyben van, sőt az Izaura TV és – valóban érdekes módon – a Zenebutik is a TOP50-ben képviseltetik magukat (lehet olyan szempontokat találni, ahol a Zenebutik népszerűbb, mint az M5, ami hadd ne mondjam, hogy kinek ciki). Szóval az úgynevezett “nagyszabású portfólió-fejlesztés” hozott eredményeket, részben a TV2 kárára, részben viszont magát a cégcsoportot erősítve. Én bízom benne, hogy jövőre is hasonlóan összetett kínálattal állnak elő.

 3. Desmond Wallace szerint:

  “a SuperTV2, a Mozi+ és a PRIME az élmezőnyben van”

  Na ez itt a probléma. Ha ezeket a csatornákat sikeressé tudták tenni, akkor a TV2-vel ezt miért nem tudják megtenni? Roppant ciki, hogy agyonveri őket az RTL Klub. Lehet az írni, hogy milyen szépen megy a Sztárban sztár +1 kicsi a SuperTV2-n, vagy azt, hogy időnként a Mozi+ veri a Film+-t, de a kirakatban a TV2 van, és ha ott csak romlott árú van…
  A lényeg: ideje lenne már valamit kezdeni a TV2-vel is.

  • Lengabor szerint:

   Mert beleestek abba a hibába, amiben a Duna is szenved: öreges a csatorna. A Tények baleseteire és politikai sárdobálásaira főleg az idősebbek vevők, A szultánát szerintem nem kell magyarázni, a Megtört szívek és Walker féle vonalat sem, a filmek pedig esetlegesek, a bukott importsorozatok meg épeszű fiatalt nem vonzanak a mai világban. De ha most azt mondanám, hogy tegyék a TV2-re az Amerikai fatert, a Tesóm nyakánt, A dinoszauruszok királyát, a Jóban Rosszbant, az Extrém Activityt, a Stahl konyháját, esetleg egy sporteseményt és a Dáridót, mindezt főműsoridőben, valószínűleg megrökönyödnének az ötleten, mert több ponton is kimozdítaná őket a komfortzónájukból, ráadásul a kábelcsatornáik lényege veszne el. A “jóságokat” kiszórták kábelre, a TV2-n maradt az, ami. Az RTL Klub sem különb ám. A receptjük az ÉNB – BK és a már hosszú évek óta bevált sorozatok. Nekik nagyobb szerencséjük van, jobban magukhoz tudták láncolni a nézőket. Csatornahűség van.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s