Eddie, a sas

Eddie Edwards rendkívül kitartó srác. Nem sok tehetsége van a sporthoz, de már gyerekkorában eldöntötte, hogy egyszer kijut az olimpiára. Kipróbál ő mindenféle sportot, de egyik se neki való, míg végül rátalál a síugrásra, amihez szintén nincs túl nagy érzéke, de semmi se tántoríthatja el az életcéljától.

eddie-a-sas-01

A film igaz történet alapján készült, ami persze nem azt jelenti, hogy minden úgy történt a valóságban, mint ebben az alkotásban. Eddie személyiségét viszont talán elég hűen adta vissza Dexter Fletcher filmje.

Eddie nem egy átlagos fickó, de van benne valami, ami miatt kifejezetten kedvelhető figura, az állhatatossága pedig kifejezetten példaértékű. Sok tehetséges sportoló van, akiknek a vérükben van az adott sportág, de nincs meg bennük a kellő alázat, fegyelem, tisztelet a sport iránt, így elbuknak. Aztán itt van Eddie, aki inkább csak vicckategória, ha sportról van szó, de bebizonyítja, hogy kellő kitartással el lehet csípni egy versenyen… az utolsó helyet. Eddie Edwards a csúcsra ugyan nem ért fel, de a nézők szívéhez vezető utat megtalálta.

Az Eddie, a sas kifejezetten jópofa film. Annyi életöröm és pozitív energia van benne, hogy akár depresszió elleni gyógyszerként is felírható. Taron Egerton kifejezetten jó alakítást nyújtott Eddie szerepében, Hugh Jackman pedig remekül asszisztált mellékszereplőként.

eddie-a-sas-02

A film tele van olyan jelenettel, amikor mosolyra húzódik az ember szája, a néző pedig drukkol ennek az esetlen sportolónak, hogy sikerüljön elérnie az élmait. Azt hiszem, hogy az Eddie, a sas nem egyszernézős alkotás lesz nálam. 2016 egyik nagy meglepetése, amely megtanítja arra a nézőt, hogy a sport is alapvetően játék, ami akkor működik igazán, ha örömmel űzi az ember. Értékelésem: 80%

Reklámok
Kategória: film
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Wendy szerint:

    Valóban remek film, nagyszerű például vasárnap délutánra, nagyon jó szórakozás volt. Köszi az ajánlót, kizárólag ennek a hatására néztük meg és nem csalódtunk, nem fogjuk felfelejteni ezt a filmélményt.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.