Válótársak 2×07

“- Este átjön Dalma.
– És mi a terv? Hogy addig lefogysz?”

Ezen kívül még három rész vár ránk az évadban, de az más biztos, hogy lesz 3. évad is a Válótársakból. A friss epizód talán egy picivel jobb volt az évad átlagánál, és ez leginkább annak köszönhető, hogy jól működtek a poénok. Spoileresen folytatom.

valotarsak-2x07-01

A halálbüntetés volt az epizód egyik központi témája. Természetesen csak felszínesen beszéltek róla, de ahhoz elég volt, hogy egy áthallásos poént is eleresszenek az írók. Konkrétan dartsozás közben is felvetődött a téma, ahol Joci (Lengyel Tamás), aki bevezetné a halálbüntetést, azt találta mondani Bálint (Stohl András) kérdésére, hogy:

“Nem, szerintem ittas vezetésér’ is az járhatna.”

Közben Dávid csak nagyon lassan halad Dalma bugyija felé, Joci viszont végre rájön, hogy nem passzolnak Leonórával, Bálint pedig arra a következtetésre jut, hogy nem csak a farkával, hanem a gyerekivel is komolyabban kéne foglalkoznia.

valotarsak-2x07-02

Tényleg elég jól működtek most a poénok, csak az a baj, hogy a Válótársak cselekménye nem túl érdekfeszítő. Ez a válás téma nem annyira hálás, hiszen folyamatosan visszalökdösi a srácokat a startvonalra. Bálintnak nincs könnyű dolga Zsófival, de teljes mértékben megérdemli a sorsát. Dávid hiába erőlködik, a boldogságot nem nagyon fogja megtalálni Dalmánál – hacsak nem kasztráltatja magát. Logikusabb lenne, ha visszamenne Tamarához, aki sokat fejlődött az első évad óta.

valotarsak-2x07-03

Joci is boldogabb lenne Szonjával, bár ez a szakítás már a legelején is elég furcsa volt. Persze én nem vagyok párkapcsolati tanácsadó, a sorozattól pedig csak heti kellemes 40 percet remélek. Ez néha összejön, néha nem. Szerencsére a 2×07 az előbbi kategóriába sorolható. Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, mert túl sok véleménybe nem futottam bele a 2. évadról.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s