Mennyei kötelék 1. évad

Német sorozatokat nem nézek túl gyakran. Itthon roppant népszerű például A hegyi doktor és a Cobra 11, de egyik se az én műfajom. Természetesen ezt nem látatlanban állítom, mivel mindkettőből láttam részeket, de nem vettek le a lábamról.

mennyei-kotelek-1x09

Nyáron azonban bemutatta a Duna TV a Mennyei kötelék 1. évadát, amely egy özvegy evangélikus lelkészről szól, akinek az új gyülekezete mellett a négy kamasz fiával is meg kell küzdenie a mindennapokban. Lehet, hogy az alaphelyzet sokak számára allergiás reakciókat válthat ki, de nem kell megijedni tőle, mivel a sorozat célja nem az erőszakos hittérítés.

A Mennyei köteléket inkább családi sorozatként könyvelném el, amely minden részben felvet valami hétköznapi problémát, amelyre a főszereplő megpróbál megoldást találni. Természetesen keresztény szempontból vizsgálja a konfliktusokat, de Andreas Tabarius világnézete elég modern, szóval nem feltétlenül olyan megoldásokat kínál, mint sok konzervatívabb lelkésztársa.

A sorozat fő erénye a karakterekben és a hangulatban rejlik. Herr Tabarius elég makacs, olykor kőkeményen beolvas az embereknek, és könnyen dühbe gurul, tehát ő se tökéletes, de az biztos, hogy helyén van a szíve.

mennyei-kotelek-1x10

A Mennyei kötelék egyáltalán nem egy kőkemény vallási dráma, hanem egy vicces családi sorozat, amely hol a komolyabb, hol a könnyedebb arcát mutatja a nézők számára. Az első évad tíz epizódból állt, de egyelőre még nem tűzte műsorra a folytatást a Duna. Nekem kifejezetten tetszett ez az évad, amelyet 7/10-re tudok értékelni. A csúcspont az 1×09 volt.

ui.: Érdekesség, hogy a sorozat főcímzenéje a Green Day egyik száma, pedig őket nem igazán kereszténybarát bandaként tartják számon.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.