Hogyan alakítanád át a Duna és a Petőfi TV műsorrendjét? – II. felvonás

AJ elgondolásait már olvashattátok a napokban, most pedig én vázolnám az ötleteimet a Duna TV és a Petőfi TV átalakításával kapcsolatban. Kezdeném azzal, hogy a Petőfi TV név teljesen indokolatlan, így ezt el is hagynám, maradna egyszerűen M2. 20 óra után viszont nem azokat az ismétléseket pörgetném hétről hétre, amit az elmúlt időszakban láthattunk, hanem újabb, talán fiatalokat is jobban érdeklő tartalmakat kínálnék a nézőknek.

A hegyi doktor Martin

Nyilván a lentebb olvasható műsorrend teljesen az én fantáziám szüleménye, de ha minden adott lenne hozzá, akkor valami ilyesmi Duna TV-t képzelnék én el. 20:30-ig nem bolygatnám a műsorrendet, mert az valamennyire bevált már, de a Maradj talpon! után komoly gondok vannak, így itt nagyobb átalakításra lenne szükség.

Az biztos, hogy több magyar sorozat lenne a Dunán, mint jelenleg. Nem csak a Megafilmtől, hanem más cégektől is vásárolnék fikciós sorozatokat. A láthatatlan sebre például szükség lenne, hiszen a kétes hírnevű Hacktion óta nincs ilyen magyar tartalom a tévében, pedig a magyar néző kifejezetten szereti a nyomozós történeteket.

Természetesen a Csak színház és semmi, az Egynyári kaland és a Tóth János is fontos pontját képezné a főműsoridőknek, de ezeken kívül több történelmi sorozat is lenne, amelyek közül a tíz részes Hunyadit már márciusban képernyőre tűzném, de ősszel jönne a szintén tíz részes Mire a falevelek lehullanak… című I. világháborús sorozat is.

hunyadi-banner

Ezzel még nincs vége, mivel elindítanám a Kovácsék a falu szélén című komédiát is, ami egy közepes méretű községben élő család (anya, apa, négy gyerek, sok háziállat) vicces mindennapjait mutatná be. Egy falusi Rém rendes családba oltott Nevelésből elégségest kell elképzelni. Ez vezetné fel péntek esténként az Egynyári kaland 2. évadát, de természetesen a későbbiekben nem feledkeznék meg a Virtuózokról és a Fölszállott a páváról sem.

Ezeken kívül lenne utazós reality, amelyben 5-6 fős (ismeretlen emberekből álló) csapat kalandozik a Kárpát-medencében, gyalogszerrel, biciklivel, autóval vagy éppen tömegközlekedéssel. (Valami ilyesmi lehet az Amazing Race is, de megmondom őszintén, hogy azt a műsort nem igazán ismerem.) Ez lenne tavasszal, ősszel viszont kárpát-medencei Játék határok nélkül debütálna a Dunán.

Fábry egyelőre maradna csütörtök esténként, de kapna konkurenciát csatornán belül, mivel elindítanám a Tatár Show-t (női talkshow Tatár Csillával), mivel nonszensz, hogy a DTK-t még mindig nem tudták pótolni. Csütörtök késő este Kiss Ádám is önálló műsort kapna, amelyben szabadszájúan beszélgethetne kedvenc vendégeivel.

Ha rajtam állna, akkor újra lenne kabaré is a tévében, de ennek csak egyik eleme lenne a Van képünk hozzá, mivel kéthetente jelentkezne a Kabarészínház, amelyben a legnagyobb színészek, igazi díszletek között adnának elő kacagtató jeleneteket.

Walking Dead 4×01

Ezeken kívül még jó pár sorozatot lehetne látni a Duna főműsoridejében, de nem feledkeznék meg a filmekről sem, ráadásul igazi friss mozisikereket is bevetnék a nézettség érdekében. Természetesen a komolyabb alkotásokról se feledkeznék meg. Egy-két hónap után aztán levonnám a megfelelő nézettségi következtetéseket, de annyi már most biztos, hogy ősszel pihentetném a Maradj talpon!, és egy másik kvízműsort küldenék bevetésre, fiatal műsorvezetővel.

A Bővebben mögött láthatjátok a konkrét műsorrendet, amely még tartogat egy-két érdekességet a számotokra.

Duna TV 2.0

17:00 Ridikül
18:00 Híradó
18:30 Végtelen szerelem
19:30 Maradj talpon!

Hétfő

20:30 Kékfény
21:30 A láthatatlan seb
22:30 Banshee

Kedd

20:30 KárpátKaland (utazós reality)
21:30 Csak színház és más semmi
22:30 Kortárs mozi

Szerda

20:30 Gasztroangyal
21:30 Tatár Show /Női talkshow Tatár Csillával/
22:30 Outlander – Az idegen

Csütörtök

20:30 Fábry/Magyarország, szeretlek!
22:00 Tóth János
22:30 Egy Kiss Dumacsütörtök

Péntek

20:30 Kovácsék a falu szélén
21:00 Egynyári kaland
22:00 The Walking Dead
23:00 Péntek esti borzongás (horror/thriller)

Szombat

17:00 Dark Matter
18:00 Híradó
18:30 Szerencseszombat
19:30 Van képünk hozzá/Kabarészínház
20:30 Csináljuk a fesztivált!
22:00 Poldark
23:00 Trónok harca

Vasárnap

17:00 Mennyei kötelék
18:00 Híradó
18:30 A hegyi doktor – Újra rendel
20:00 Hunyadi
21:00 Vasárnapi blockbuster
23:00 Európai filmdrámák

Petőfi TV M2 20 órától

20 óra után az M2-n is műsorra tűzném a Holnap Tali! című websorozatot, de a Nevelésből elégséges is megkapná a neki kijáró fűműsoridőt, majd 21 órától jönnének a heti sorozatot (krimi, szuperhősök, sci-fi, történelmi), 23 órától pedig az animéké lenne a főszerep.

Bron 3×07

Vasárnap este teret adnék közép-európai sorozatoknak, első körben a szlovák Horná Dolná kerülne terítékre, de aztán hoznám a legnépszerűbb lengyel, cseh, szerb, román, stb. sorozatokat.

20:00 Holnap Tali!
20:30 Nevelésből elégséges

23:00 A legnépszerűbb anime
23:30 Dragon Ball Super

Hétfő:

21:00 A célszemély
22:00 Daredevil

Kedd

21:00 The Man in the High Castle
22:00 A híd

Szerda

21:00 Kártyavár
22:00 Fargo

Csütörtök

21:00 The Expanse
22:00 Csillagközi romboló

Péntek

21:00 Timeless
22:00 The Last Kingdom

Szombat

20:00 Új magyar animációs sorozatok
20:30 Új magyar rövidfilmek
21:00 Én vagyok itt
22:00 Fesztiválfilmek

Vasárnap

20:00 Horná Dolná (szlovák sorozat)
21:00 Új magyar filmek
23:00 Létkérdések (filozófiai kerekasztal-beszélgetések)

Ezeken kívül még elég sok műsorötletem lenne, amelynek egyelőre nem találtam helyet a fenti műsorstruktúrákban. Ha egyszer engem bíznának meg azzal, hogy felfrissítsem a köztévé műsorstruktúráját, akkor a fenti tartalmak egyértelműen ott lebegnének a szemem előtt, de a saját ötleteimen kívül még megkérdeznék pár elhivatott embert a főműsoridős tartalmakkal kapcsolatban, hogy valóban egy nézhető csatornává váljon a Duna és az M2.

Reklámok
Kategória: elmélkedés
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

10 hozzászólás a(z) Hogyan alakítanád át a Duna és a Petőfi TV műsorrendjét? – II. felvonás bejegyzéshez

 1. Robertsonfan26 szerint:

  Duna tv
  00:00 Hymnusz
  01:00 Hírek
  02:00 műsor zárás

  Hétvége
  Film után: Fargo
  02:00 Odaát
  03:00 Hymnusz
  04:00 Hírek
  05:00 Snooker összefoglaló
  07:00 James Martin főző müsor

  Petőfi tv:
  00:00 South Park
  00:30 Family Guy
  01:00 Pokemon
  01:30 Szelem írtok legújabb kalandji
  02:00 A Zöld íjász
  03:00 Jessica Jones
  04:00 Grrim
  05:00 Én vagyok Itt

  Hétvége
  A film uán The Night Manger
  02:00 A Holnap Legendái
  03:00 Melissa&Joey
  04:00 Mérnöki Talákékonyság
  05:00 James May:Férfi a háznál
  06:00 Szombati Főzőcske
  07:00 Thomas,a gőzmozdony

  • Flanker szerint:

   em rossz, csak pár helyre rövid sorozatokat tettél. És ugye sehol sincs ennyi premier tartalom éjjel, hisz senki se nézne 😉 Bár, egy nagyobb részét (no nem mindent) lehetne délelőtt/kora délután ismételni, és meg is vagyunk 🙂

 2. Flanker szerint:

  Nem rossz Desmond, nem rossz 🙂 Én Fábryt és Kiss Ádámot simán megcserélném, de amúgy tökre tetszik

 3. kissur szerint:

  A Tatár Show helyett lehetne “Jön a Tatár!” vagy ha főzős műsor lenne, akkor “Tatár-mártás”. 😀

  • kissur szerint:

   Amúgy se a Bansheet, se a Walking Deadet nem tudom elképzelni a Dunára. A Fargo oké, a Daredevil ilyen fejforgatós, hogy vagy igen, vagy nem. Eléggé rétegsorozat, és nem tudom, hogy az amúgy is egy adott réteget érdeklő Duna kínálatába beférne-e.

   • Desmond Wallace szerint:

    Pont ez a lényeg. Ki kell szélesíteni a csatorna kínálatát, hogy ne csak a szappanos sorozatok (A hegyi doktor, Végtelen szerelem, Don Matteo) nézői ismerjék a csatornát. Ez nem menne rövid idő alatt, de ha csak a mostani nézőkre akarnék építeni, akkor erre fölösleges lenne alapozni.

    Látszik, hogy egy Kártyavár nem csinál nyarat, de nem azt a következtetést kell levonni, hogy minőségibb sorozatokat nem kell adni, hanem szépen lassan oda kell csalogatni azokat a nézőket, akik eddig nem néztek Duna TV-t. Persze én csak elmélkedtem, ettől semmi sem fog változni.

  • kissur szerint:

   Ja és simán el tudnám képzelni valamikor délelőtt vagy kora délután, hogy a régi Power Rangers sorozatot, a Mighty Morphin ismétlik. Nagyon szívesen újranézném szinkronnal, de sehol nincs fent. Tudom, iszonyú gagyi mai fejjel, de hát a gyerekkorom. 🙂

 4. Lengabor szerint:

  A legnépszerűbb anime: ugye tudod, hogy ez így elképesztően tág fogalom? Tudod, melyik nézettségileg a legnépszerűbb anime Japánban? A Sazae-san. 1969 óta létezik animeként, bő 2200 részből áll. Ennek ellenére a kutya sem hallott róla itthon és nem is beszél róla senki. A Chibi Maruko-chan is ezer rész felett van, de mondanom sem kell, hogy itthon erre sincs igény. A Crayon Shin-chan is nézettségileg az erősebbek között szerepel Japánban, de nálunk aztán teljesen felesleges lenne belekezdeni. Még én magam sem tudnám megmondani, hogy melyik a LEGnépszerűbb. Több versenyző is jelentkezne erre a címre (Naruto Shippuden, Fairy Tail, Bleach, One Piece, ha tényleg csak a nagyon hosszú sorozatokból indulunk ki).
  Egyébként elmondtam már, amit gondolok, nincs mit igazán hozzátennem (főleg azért, mert egy idő után már saját magamat is meg tudom unni). A The Walking Dead szerintem esélytelen lenne a valóságban, a Trónok harca nemkülönben, bár kétségkívül óriási szüksége lenne a Dunának ilyesmikre ahhoz, hogy a fiatalok esetleg felfigyeljenek a csatornára.

  • Desmond Wallace szerint:

   Persze. Az animékről nem is én döntenék, szakértőre bíznám.

   TWD és GoT: Megérdemelnék az országos lefedettséget. Jelenleg természetesen esélytelen, ahogy az animék is, de ha rajtam múlna…

 5. kiskiraly szerint:

  Sajna a realitás azonban nagyon más. Szerint a magyar közmédia olyan mint a magyar klubfoci, ömlik bele a pénz, semmi hatékonysággal. Rákay első éve óta semmilyen nagy dobást nézettségben nem tudnak felmutatni, 2011 óta. (Maradj Talpon!, Magyarország, szeretlek!, és a Dal)

  Amit hiányolok manapság, afféle Arte-féle csatorna, de a visegrádi országokkal. Valljuk be őszintén, az európai produkciók mindig is rétegműfajba fognak tartozni (Cobrát és most a Szulejmán-t nem számítva), a sok amerikai import között, nem csak itthon hanem máshol is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s