Magyar sorozatok az év első felében

2015 jelentette az igazi áttörést a magyar sorozatok számára, hiszen abban az évben kilenc hazai sorozat is képernyőkre kerülhetett. Tavaly viszont történt egy kis visszaesés, mivel csak öt heti sorozattal (Csak színház és más semmi, Válótársak, Munkaügyek, Mindenből egy van, Aranyélet) örvendeztettek meg minket a magyar csatornák, de 2017 első felében ismét belehúznak, és sorra hozzák az érdekesebbnél érdekesebb hazai ízeket. Vajon milyen magyar sorozatok várnak ránk 2017 első felében? A kérdésre még nincs mindent kielégítő válasz, de más kristályosodik az első félév felhozatala.

A.mi.kis.falunk.2017

Jelenleg is látható az RTL Klubon a Válótársak, a Dunán pedig a Munkaügyek. Előbbiből már csak egy rész van hátra a 2. évadból, de ősszel folytatódhat a harmadikkal. A köztévé veterán sorozata viszont hamarosan véget ér, hogy átadja a helyét egy új komédiának.

Ez pillanatnyilag nem túl bőséges felhozatal, de a következő hetekben, hónapokban várnak még ránk új premierek, és új évadok is jönnek. Azt már tudjuk, hogy február 2-án indul az RTL Klubon A mi kis falunk, amelyekhez én kifejezetten nagy reményeket fűzök.

egynyari-kaland-s2-focim

Február 24-én indul a Dunán a Csak színház és más semmi 2. évada, amelyről szintén egész sokat lehet már tudni, szóval nem szeretném önmagamat ismételgetni. Tavaszra ígérték az Egynyári kaland folytatását, amely viharosabb vizekre evez majd, mint az első évad. Pontos premieridőpontot még nem tudok hozzá mondani, de olyan nagyon sokat már nem kell várnunk a visszatérésre.

Szintén nincs még konkrét premierdátuma a Tóth Jánosnak, amely a Munkaügyek testvérsorozata lesz. Tóth Jancsit egy új környezetben, új emberekkel körülvéve ismerhetjük meg. A történet szerint, “Tóth János 55 éves, édesanyjával él, egész életében a közigazgatásban dolgozott, miután megszűnik munkahelye, és édesanyja összejön egy húsz évvel fiatalabb férfival, megpróbál életben maradni a számára idegen körülmények között, az unokaöccsével közös lakásban.” Mucsi Zoltán mellett Csémy Balázs, Szabó Simon, Bozó Andrea, Rujder Vivien, Csoma Judit és Kőszegi Ákos is ott van az állandó szereplők között. Forgatókönyvírók: Litkay Gergely, Kovács András Péter, Vinnai András, Laboda Kornél.

toth-janos-01

Ez már hat sorozat, de nyilván ősszel is lesznek majd újdonságok a magyar csatornákon, hiszen már a TV2 is tervez heti sorozatot, az HBO-tól esélyes a Terápia 3. évada (az Aranyélet folytatása, ha lesz, leghamarabb 2018-ban kerülhet képernyőre), a Duna TV pedig még adós a két részes Álom havával (mozipremier március 22-én), de nem lennék meglepve, ha december 31-ig még legalább két-három olyan magyar sorozat is a képernyőkre kerülne, amelyről most még nem nagyon lehet tudni semmit. Azt hiszem, hogy 2017 ismét jó év lesz a magyar sorozatok számára.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.