A mi kis falunk 1×01

“- Mi az, hogy szingli?
– Hogy a lányokat szereti.”

A Válótársak sikere kellett ahhoz, hogy az RTL Klubnál beinduljon a sorozatgyártás, így le is csaptak a szlovák recept alapján készült falusi komédiára. A mi kis falunk egy aprófalu életét mutatja be, ahol hamisítatlan vidéki figurák élik mindennapjaikat. Ügyeskedő polgármester, nagyszájú kocsmárosnő, bunkó fociedző, antialkoholizmussal nem vádolható közmunkások, és még sok-sok hétköznapi szereplő, akiknek egy része már a megjelenésével derűt csal a néző arcára.

a-mi-kis-falunk-1x01-01

Nem kertelek tovább: nekem nagyon tetszett ez a pilot. Megadta a sorozat alaphangulatát, ügyesen bemutatta a legfontosabb karaktereket, sorra szállította a jobbnál-jobb poénokat, szóval kifejezetten elégedett vagyok ezzel a bemutatkozással. Pajkaszeg lakói egycsapásra belopták magukat a szívembe.

Az első percek az alapozással mentek el, de nagyon gyorsan bemutatták a falu fontosabb figuráit, majd rá is kanyarodtak a pilot fő témájára, a választási kampányra. A vidéki politika pedig önmagában is elég nagy poénforrás, az írók pedig ezt olyan jól csapolták meg, hogy folyamatosan vigyorogtam az egyes jeleneteken.

a-mi-kis-falunk-1x01-02

Megmondom őszintén, hogy egy picit féltem a csalódástól, de szerencsére alaptalannak bizonyultak az aggodalmaim, mivel A mi kis falunk kifejezetten meggyőző kezdést produkált. Az alkotók nem csak Conchitát, hanem engem is levettek a lábamról. Se a színészekbe, se a karakterekbe nem tudok belekötni.

Olyan jelenetek is akadtak, amikor már dőltem a röhögéstől, és már önmagamat kellett fegyelmeznem, nehogy lemaradjak a következő poénról. Ez az epizód tele volt idézhető egysorosokkal, humoros párbeszédekkel, és megmutatta azt, hogy milyen a falusi lakosság egy része, akikkel nap mint nap összefuthat az ember, ha egy kisebb településen él. Külön öröm, hogy még olyan apróságokkal is mosolyt tudtak csalni az arcomra, mint Stoki csengőhangja. Telitalálat.

a-mi-kis-falunk-1x01-03

A mi kis falunk egyáltalán nem lejáratni akarja a falusiakat, nem bántó módon idézi meg az ismerős figurákat, nem kiröhögni akarja a vidékieket, hanem felkínálja a lehetőséget arra, hogy együtt nevessünk a képtelennek tűnő, de mégis valóságos helyzeteken. Akinek ez nem jön be, az gyorsan meneküljön! Engem meggyőztek ezzel a bő 40 perccel, és ez a kezdés lazán megérdemli a 8/10-et. A mi kis falunk igazi vidéki komédiának tűnik, ami jókedvre deríti az embert. Várom a következő epizódot, és már most sajnálom, hogy csak nyolc részes lesz az első évad.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Joffrey a pöcs szerint:

    Érdekes megközelítés. Szerintem egy szánalmas, izzadságszagú ripacs erőlködés, korrekt filmes szakmai munkával, de ez sem menti meg. Előre is elnézést a véleményem miatt! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.