The Expanse: elindult a 2. évad

Amikor 2015 végén megnéztem a The Expanse pilotját, rögtön lecsaptam az első könyvre, és rendesen be is szippantott ez a világ. Természetesen a sorozat nem mindenhol követi a könyveket, de az alapok ugyanazok. Valószínűleg nem tudok majd minden téren elvonatkoztatni az olvasottakról, de könyves spoilereket nem fogok írni, szóval nem kell rám küldeni egy marsi hadosztályt.

the-expanse-2x01-02-01

A The Expanse első évada bebizonyította, hogy a SyFy most is le tud tenni minőségi sci-fit az asztalra, csak sajnos a sűrűsödő cápaviharral sok nézőt vesztettek a BSG óta. A tavalyi finálé elég sok izgalmat tartogatott a nézőknek, és ezek az események nem is maradtak következmények nélkül.

A 2×01 az erosi események után veszi fel a történet fonalát, az ismerős szereplők mellett pedig új arcokat is megismerhetünk, akik belekeverednek ebbe a bolygóközi hatalmi harcba.

the-expanse-2x01-02-02

Mielőtt rátérnék a spoilerekre, annyit szeretnék még leszögezni, hogy kellett ez a dupla évadnyitó, mivel az első epizódban még inkább a politikai küzdelmek domináltak, a 2×02-ben viszont már rendesen beindult a cselekmény, amelynek a középpontjában még mindig Holdenék vannak. Innentől már spoileresen folytatom.

Az Eroson elszabadult protomolekula egyre több fejtörést okoz hőseinknek, ráadásul Holden és Miller számára komoly egészségügyi következményekkel is járt ez a kiruccanás, amelyet alig úsztak meg élve. Közben a Földön élesedik a politikai csatározás, a Mars pedig demonstrálja a katonai erejét.

the-expanse-2x01-02-03

Ezen a vonalon ismerünk meg egy új karaktert, Bobby Drapert, aki az évad egyik fontos szereplője lehet. Frankie Adams jó választásnak tűnik a marsi amazon szerepére, és az ő révén talán egy kicsit jobban is megismerhetjük a terraformálásra váró bolygószomszédunkat.

A színészek miatt több kritika is érte már a sorozatot, és való igaz, hogy nem mindenki csillogtatta meg eddig a tehetségét, de olyan is akad a gárdában, akire nem igazán lehet panasz. Thomas Jane magasan kiemelkedik játékával a többiek közül, és ebben a dupla évadnyitóban is öröm volt nézni az összes megnyilvánulását.

Persze lehet, hogy ő hálásabb feladatot kapott, mint kollégái, hiszen Miller sokkal összetettebb figura, mint például Holden. Az viszont biztos, hogy a legjobb jelenetek hozzá kötődtek ebben a premierben. Legyen szó szócsatáról, ökölpárbajról, vagy radikális megoldásról, ő odafigyel a sarkokra és ajtónyílásokra.

the-expanse-2x01-02-04

Miller végérvényesen lezárta az epizódvégi beszélgetést, hogy a szavak helyett a döbbenet kapja a főszerepet. Kifejezetten erős képsorokkal sokkolta a nézőket a The Expanse, és jó pár kérdést felvetett, amelyekre biztosan választ kapunk majd ebben az évadban. A protomolekula nem tűnt el, alig tudni még róla valamit, de annyi már bizonyos, hogy végérvényesen felborította a Naprendszer törékeny békéjét, a Rocinante legénysége pedig most is az események sűrűjében kénytelen valahogy életben maradni. Erős 7/10 jár a kezdésre.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) The Expanse: elindult a 2. évad bejegyzéshez

  1. hajnicka szerint:

    Egyszerűen imádom. Nem igazán tudom, miért ennyire. A heti rész nekem nagyon kevés. Szeretnék egyszerre 20×40 percet nézni!!! 🙂 🙂 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.