Ha eljő a tavasz

Januárban igazán kitett magáért a tél, rendszeresen mérhettünk -20 fok közeli hőmérsékletet, ráadásul még egész vastag (20-30 cm) hótakaró is kialakult, és erre bizony nagyon régen volt már példa. Február azonban utat engedett az olvadásnak, a hótakaró nagy része el is tűnt, a hőmérő higanyszála pedig már nulla fok környékén mocorog.

Ez talán már a tavasz közeledtét jelzi, amire nem is kell már nagyon sokat várni, hiszen mindjárt itt a március. A nappalok is egyre hosszabbak lesznek, és kifejezetten örülök annak, hogy 17 órakor még nincs teljesen sötét.

Bevallom őszintén, én már nagyon várom a tavaszt, hiszen ez az évszak a megújulásról, a természet éledéséről szól, és minden évben öröm azt nézni, hogy hogyan lesz egyre zöldebb a táj. Természetesen az se mellékes, hogy a közelgő jó idő egyre több lehetőséget ad majd arra, hogy hódoljak a kedvenc sportomnak, a biciklizésnek.

Már nagyon várom, hogy újra nyeregbe pattanjak, és rójam a kilométereket. A biciklizés mellett viszont a futásra is több időt szeretnék fordítani ebben az évben, na meg persze ott van a kerti munka is, amiből bőségesen akad majd a következő hónapokban.

Hamarosan tehát búcsút inthetünk a télnek, és bízom benne, hogy a márciusi időjárás a tavaszt fogja idézni, és nem próbál majd keménykedni a tél.

Reklámok
Kategória: egyebek
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.