The Expanse 2×04: WTF?!

Az első évad közepén akadtak olyan részek, amikor szinte egy szemernyit se haladt előre a történet, de most rendesen pörögnek az események. A The Expanse igazi űrkalanddal próbálja táplálni a sci-fire éhes nézőket, és ez a recept nekem bejön.

the-expanse-2x04-01

Sajnos az amerikai nézők nem igazán találtak rá erre a remeksorozatra, de a statisztika alapján a blogomon se túl népszerű a The Expanse. Számomra viszont ez a sorozat jelenleg a hét egyik fénypontja, így csak ajánlani tudom azoknak, akik még nem kezdtek hozzá ehhez a 23. századi történethez. Spoileresen folytatom.

Miller nem lazsált a legutóbbi húzása után, hanem új tervet kovácsolt, amelyhez pont kapóra jött a mormonok gigantikus űrhajója, amellyel véglegesen megoldaná az erosi problémát. A Földön is zajlik közben a politikai játszma, a marsi osztag viszont most kimaradt a játékból.

the-expanse-2x04-02

Látványban és történetben is odatette most magát a The Expanse, bár eddig se volt semmi baj ezzel az évaddal. Kifejezetten nagy élmény nézni Holdenék küzdelmét ezzel az új fenyegetéssel, amely az egész emberiségre nézve hatalmas veszélyt jelenthet.

A sorozat most eléggé hűségesen követi a könyv eseményeit, így engem nyilván nem lepett meg az epizód vége, amelynek során a protomolekulával felturbózott Eros túljárt hőseink eszén, de még a fizika törvényeit is átírta egy kissé. Miller nincs könnyű helyzetben, de a folytatásban majd kiderül, hogy mit tud kihozni ebből az erosi tartózkodásból.

the-expanse-2x04-03

Nem is akarom tovább rabolni az időtöket, mert innen már csak fölösleges ömlengéssel tudnám kifejezni az elégedettségemet. A The Expanse friss epizódja lazán megütötte a 8/10-es szintet, és talán a folytatásra is maradhat ez a színvonal. Az biztos, hogy a jó történet adott, innentől már csak az írókon múlik, hogy mit hoznak ki az alapanyagból. Ha a 2. évad első négy részéből indulok ki, akkor úgy vélem, hogy ráéreztek a Térség lényegére.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Messor On Kryel szerint:

    Eddig pozitív meglepetés számomra a sorozat előrelépése. Ha ezt tudják tartani, netán fokozni is akkor kiemelkedő sci-fi lehet belőle.
    8/10.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s