The 100 4×04

Négy részt láthattunk eddig a 4. évadból, és ezek alapján már nagyjából be lehet lőni, hogy milyen minőséget is képvisel jelenleg a The 100. Továbbra is szórakoztatónak tartom ezt a posztapokaliptikus sci-fit, de egyelőre nem hozza azt a minőséget, ami miatt pár éve nagy kedvencem lett ez a sorozat.

the-100-4x04-01

Az újabb atomkatasztrófa fenyegető árnyékként vetül a szereplők jövőjére, de úgy tűnik, hogy lesz megoldás a problémára, csak éppen gondjaik vannak a bizalommal és a szövetségesekkel. Spoileresen folytatom.

A szövetség felbomlott, Roanék elárulva érzik magukat, így Arkadia ellen indulnak, ahol szintén nem problémamentes az élet, hiszen Jasper rátalált Clarke százas listájára, ami okoz némi feszültséget Tinifalván. Jött tehát a várható klisé, ami olyan jellemző a CW sorozataira, de azért egész szépen oldotta meg ezt a helyzetet Jaha, aki már nem olyan irritáló figura, mint az előző évadban.

the-100-4x04-03

Ravenék közben elhajóztak a szigetre, hogy – Luna segítségével – megoldást találjanak a sugárzásra. Elég lenne ha Octavia segítségét kérni, hiszen ő már nem csak egy képzett harcos, aki bármelyik harcedzett rutinos földit le tud győzni, hanem túlél egy halálos szúrást, majd a szabadesés se fekszi meg a gyomrát. Ez volt a rész legröhejesebb szála, de ha Octavia már ennyire kemény, akkor elég lenne őt ráuszítani a radioaktív sugárzásra, és az nyomban visszavonulót fújna.

the-100-4x04-02

Ezt leszámítva egész érdekes rész volt ez a 4×04, kíváncsian várom a folytatást, de reálisan nézve 6/10-nél nem ért többet ez a 40 perc. Láttuk már korábban, hogy több van ebben a történetben, de a harmadik évad során kiszabadultak a klisék a CW-székházból, és uralmuk alá hajtották az írókat. Valószínűleg a The 100 már sose lesz olyan jó, mint fénykorában, de még így is ott van a jobb sorozatok között, szóval nem sajnálom rá azt a heti 40 percet.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.