A Duna TV főműsoridős sorozatai: február

A Duna TV elég sok sorozatot ad főműsoridőben, de a tévénézők nagy részét hidegen hagyja a csatorna kínálata. Általánosságban elmondható, hogy 20:30-ig elfogadható nézettséget tud felmutatni a csatorna, de utána már csak egy-két műsor hoz jónak mondható nézettséget.

A sorozatoknál is ez a helyzet. Februárban 11 olyan sorozat volt a csatornán, amelyik nagyjából a főműsoridőben került képernyőre. Ezeknek a sorozatoknak a nézettségét vizsgáltam meg, ami azt jelenti, hogy kiszámoltam a februári átlagnézettségüket. Mivel az MTVA számára a teljes nézettség fontos, 18-49-ben pedig sok esetben a hibahatárhoz közelítenek az alacsony számok, így csak a teljes nézettség alapján állítottam sorba a Duna főműsoridős sorozatait. A listát a Bővebben mögött találjátok.

 1. Végtelen szerelem: 363e
 2. Miss Fisher rejtélyes esetei: 270e
 3. Hawaii Five-0: 222e
 4. Csak színház és más semmi: 212e
 5. Zsaruvér: 154e
 6. Velvet Divatház: 137e
 7. Kártyavár: 108e
 8. Alpesi nyomozók: 98e
 9. A fehér királyné: 81e
 10. Cédrusliget (ism.): 64e
 11. Munkaügyek: 62e

Nem túl fényes számok ezek. A Végtelen szerelem magasan veri a többi sorozatot, de ebben a sávban ennél több nézőt is lehetne gyűjteni, ahogy azt láthattuk már az elmúlt években például A hegyi doktor – Újra rendel esetében. A legcikibb viszont az, hogy a délutáni sorozatok több nézőt vonzanak, mint a főműsoridősök.

A Miss Fisher rejtélyes esetei egész szépen teljesít vasárnap este, és még a Hawaii Five-0 se hoz annyira rossz számokat. A Csak színház és semmi 2. évadából csak egy részt láthattunk februárban, ebből még túl sok következtetést nem lehet levonni, de ennél azért több kéne.

A többi sorozat – nézettség alapján – gyakorlatilag mehetne a kukába. A Zsaruvérrel “remek” vásárt csinált az MTVA, hiszen bő kétszázezer nézőt veszít szerda este a Duna a Maradj talpon! után. A Kártyavár csak presztízsből van műsoron, de már egy jó ideje látszik, hogy ez a sorozat nagyon nem működik a Magyarország, szeretlek! után. Vajon miért nem keresnek neki egy megfelelőbb időpontot?

Ahogy arról már régebben írtam, a Dunára nagyon ráférne a megújulás, és ehhez olyan sorozatokra lenne szükség, amire tényleg kíváncsi a tévénéző, nem pedig olyanokra, amelyek már más magyar csatornán is megbuktak. Egy-két javaslatot talán érdemes lenne megfontolnia az MTVA vezetőségének.

Reklámok
Kategória: nézettség
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) A Duna TV főműsoridős sorozatai: február bejegyzéshez

 1. Flanker szerint:

  Ez a lista borzalmas, 1-2 kivételtől eltekintve. Meg is van az eredménye

 2. AJ szerint:

  “A Duna TV fűműsoridős”
  A nézettség néha a béka feneke alatt, a fű szintjén van, ez igaz, de ettől még az a főműsoridő :).

 3. Lengabor szerint:

  Félre ne értsd, nem téged akarlak bántani, de az ilyen számolási munkákra mondom azt, hogy tipikusan felesleges időpazarlás. Anélkül, hogy az ember átlagot számolna, pontosan tudni lehet, hogy az MTVA nem közszolgálat, mert a köznek csak minimális részét “szolgálja” (ha egyáltalán). Átlagok nélkül is egyértelmű, hogy alig nézik a sorozataikat. Hónapok, sőt évek óta ugyanazokat a köröket futják, mi meg ugyanazokat tudjuk/tudnánk leírni. A legfőbb baj – és ez már ízlésbeli, de részben objektív tény is – az, hogy ez a kínálat egy kalap szar. Ebből a 11-ből konkrétan egyről szokás manapság a neten beszélni és írni. A többi hullaszag, ami a fiatalokat úgy nem vonzza, mint papírt a mágnes. Aki meg 60 év felett van, annak tökmindegy, hogy ezek 2017-ben releváns sorozatok-e vagy sem, mert láthatóan még őket sem igazán vonzza. Már írtam valamikor nagyon régen, de a közszolgálat itthoni értelmezése (tingli-tangli, rózsaszín világú, erőszakmentes, naiv, erkölcsös stb. tartalmak vetítése) teljes csőd. Az igazi közszolgálat az, ami a közt valóban érdekli. És itt jön be paradox módon az, hogy nálunk ilyen alapon a Barátok közt vagy az Éjjel-Nappal Budapest a közszolgálat, ami nagyon súlyos tükörképet mutat, és nemcsak a kertévék gusztustalan szennyeződései tehetnek erről, hanem az is, hogy az MTVA és jogelődje megragadt Kádárék valagában és az akkori ízlésben. Az égvilágon semmit sem haladtak a korszellemmel. Ez a tartalom – bár alapvetően a 21. században készült – elavult. Nem működik. Embert nem tudnék mondani, aki ma izgalommal várná, hogy kezdődjön A fehér királyné vagy a Cédrusliget, miközben rohadt sok minden van, amiről beszélnek, ami iránt érdeklődnek (vagy érdeklődnének, ha behoznák Magyarországra) a nézők. Ezzel nem azt mondom, hogy az Agymenők, a Trónok harca, a The Walking Dead, a Family Guy, egy népszerűbb anime, esetleg a 24 vagy A szökés a valódi közszolgálat, de hát a nézettségi adatok magukért beszélnek. Ez a minimális eredmény egy magáncég tematikus adóján lenne elfogadható, de nem a “nemzeti főadón”. Persze mit is várhatunk egy olyan kontár brigádtól, aki még a “fiatalos” Petőfi TV nézettségét is 20 ezer alatt tartja? Miért? Mert az sem fiatalos. Nem ismerik a saját koruk fiatal generációját, ami röhej.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.