A mi kis falunk: véget ért az 1. évad

“Micsoda egy falu ez!”

A mi kis falunk új színt hozott a magyar sorozatos palettára. Jó, hazai sorozatdömpingről még nem beszélhetünk, de az elmúlt években már megindult valami, és ha nem is tömegesen, de készülnek a heti sorozatok, a nézők pedig egyértelműen jelezték, hogy van rá igényük.

A mi kis falunk első évada során megismerhettük Pajkaszeg legérdekesebb figuráit, akiknek az alteregói szinte minden magyar faluban megtalálhatóak. A polgármestertől a közmunkásokig felvonultatta a sorozat a legismertebb falusi sztereotípiákat, hogy a néző jót mulasson ezeknek a képtelennek tűnő, de mégis valóságos alakokon.

Csütörtök esténként A mi kis falunk tökéletesen alkalmas volt arra, hogy egy kis plusz energiát adjon nekem a hét utolsó munkanapja előtt. A poénok többsége működött, bár az első részt később egyik epizód se tudta überelni. A finálét se sorolnám a legjobb epizódok közé, de ha az évad átlagát nézem, akkor a 7/10-et reálisnak gondolom.

A karakterek működtek, akadtak itt ismerős szituációk, amelyeken falusiként kifejezetten jókat tudtam kacagni. A színészek is jól végezték a munkájukat, nem is nagyon tudok senkit írni, aki rossz lett volna a szerepében, hiszen mindannyian meggyőzően hozták a karakterüket.

Ha valakiket ki kell emelnem, akkor Lengyel Tamást, Csuja Imrét, Lovas Rozit és Debreczeny Csabát tudom különösen méltatni ebben az évadban. Lengyel Tamás kifejezetten jól hozta a nagypofájú falusi parasztot, és azért is volt kifejezetten üdítő a játéka, mert a Válótársakban egy kifejezetten sótlan alakot alakít, szóval elég nagy volt a kontraszt a két szerep között.

Csuja Imre profi. Ügyesen játszotta el ezt a minden hájjal megkent, de mégis kedvelhető polgármestert. Lovas Rozi játékát is élvezet volt nézni, a közmunkások közül pedig Debreczeny Csaba alakítása ért aranyat. A Bővebben mögött a fináléról ejtenék még pár szót.

Temetés és focimeccs. Pont ugyanabban az időpontban, ami szembefordította egymással a nőket és a férfiakat. Elég erőltetettnek éreztem ezt az egészet, de valahogy meg kellett alapozni a nagy konfliktust. A poénáradat viszont elmaradt, de azért így is akadtak kacagtató helyzetek ebben az epizódban.

A szögekkel kivert répákat nem sorolnám ide, mert ez eléggé elborult és gazdaságtalan ötlet volt, de a focipályán azért már sziporkáztak a falusiak. A meccs mondjuk kifejezetten béna volt, de a pajkaszegiek és a pajkarétiek közötti ellenségeskedés produkált egy-két vicces pillanatot.

Kifejezetten örülök tehát ennek a sorozatnak, hiszen az RTL Klub most tényleg bizonyította, hogy olyan sorozatot is tudnak készíteni (pontosabban a ContentLAB and Factory), amivel engem is meg tudnak győzni. Sajnos a 2. évad csak 2018 tavaszára várható, de talán bízhatunk benne, hogy akkor nem csak nyolc héten át költöznek be a pajakaszegiek a nappaliba. Megjegyzem, Szlovákiában évente két évad kerül műsorba a sorozatból.

ui.: Spinoffot Pajkaszegnek!

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

9 hozzászólás a(z) A mi kis falunk: véget ért az 1. évad bejegyzéshez

 1. mici szerint:

  Várom a folytatást.
  Az elején azt hittem, hogy a nyomorúság lesz a humorforrás, de megvolt a távolság, tehát, OK.
  Bárcsak eljutna a készítőkhöz a kívánságom, hogy még több Dutrát és még többet Erika kardigánjaiból!

 2. Desmond Wallace szerint:

  Lehet, hogy Stoki majd kp egy Dutrát a bicikli helyett a 2. évadban. 🙂 Azt nehezebben raknák fel a fa tetejére. 🙂

  • Desmond Wallace szerint:

   Ez is jó lesz Stokinak. 🙂
   Egyébként jó pár lehetőséget nem aknáztak még ki ebben az évadban.
   A folytatásban lehetne disznóvágás, kukoricatörés, falunap, öregek napja, stb.

   • Flanker szerint:

    1. nyugdíjas est 😉
    2. Kukoricatörés már rég nincs, (max hibrid vetőmag termesztésnél), a Pilisben a hegyek között meg nem igazán nő a kukorica 😉
    3. De a többit támogatom 🙂
    +1 szerintem az alkotó szándékosan kerülték eddig ezeket a helyzeteket

 3. mici szerint:

  Úgy tudom, hogy Romániában már a tizedik évad megy.
  De lehet, hogy az nem ez a Szlovák licenció, vagy igen?
  Abban egy kicsit sok az erőszak, pofozkodás, ilyesmi. Nem láttam belőle vagy csak tíz percet, de egyelőre elég is annyi. A mi kis falunkban talán csak egyszer volt, hogy Stoki és Rosszvér Robi gyepálta egymást, azt hiszem.
  Na meg a papra is adhatnának normális reverendát és papi inget, mert ez a kéményseprő gúnya nagyon gyengén közelít. Azt meg sem említem -vagyis éppen dehogynem :-)-, hogy nem szolgálhat a szülőfalujában. Ja és ez a pap miért nem tudja használni normálisan az aspergillumot? Ezeket a hibákat ki kéne igazítani és akkor jöhetne a humánusan, gázzal elkábított malac, ami felrobban a perzseléskor 🙂

 4. Desmond Wallace szerint:

  Kukoricatörés: Hát mi majdnem minden éven csináljuk.
  Pilis: Jogos. Erre nem gondoltam.

  “Úgy tudom, hogy Romániában már a tizedik évad megy.
  De lehet, hogy az nem ez a Szlovák licenció, vagy igen?”

  Azt nem ismerem.

  Disznóvágásnál, ha a pajakszegiekből indulok ki, mire eljönne a döfés ideje, meglógna a malac, aztán azt hajkurásznák Gyuri kocsijával. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.