Március legnézettebb sorozatai: Pajkaszegnek nincsen párja

(Februári toplisták.) A mi kis falunk márciusban is agyonverte a mezőnyt. Teljes nézettségben még a rendkívül közkedvelt Szulejmán szultán is kénytelen volt belátni, hogy átmenetileg letaszították a trónról. 18-49-ben viszont még félelmetesebb a különbség a pajkaszegiek és a vert mezőny között. Látszik tehát, hogy a magyar nézőknek még most is nagy igényük van a sorozatokra, csak az elmúlt években nem nagyon tudták kiszolgálni a csatornák a közönségüket.

A többi sorozat közül a Fatmagül teljesítménye dicséretes, de a Dunán is jól tartja magát a Végtelen szerelem. A Megtört szívek sok nézőt veszített szombaton, A szultána pedig kifejezetten szenved az erős konkurencia miatt. Érdekes jelenség az M3-on a Szomszédok sokadik ismétlése. A panaszkodásban verhetetlen sorozat ugyanis nem az idősebb generáció, hanem a 18-49-es korosztály számára jelent igazi kikapcsolódást, amivel még a TOP 10-be is bekerült ez az ismétlés, ami azt is jelenti, hogy hiába készít új sorozatokat az MTVA, 18-49-ben jelenleg is a Szomszédok a legnézettebb köztévés sorozat. Ez valahol roppant lehangoló.

A listában csak a heti sorozatok szerepelnek, a legnézettebb epizódjukkal. A toplistákat a Bővebben mögött találjátok. (RTL Klub, TV2, Duna, Cool, M3)

4+:

 1. A mi kis falunk: 926e
 2. Szulejmán: 636e
 3. Fatmagül: 560e
 4. Dr. Csont: 519e
 5. Megtört szívek: 467e
 6. Castle: 465e
 7. Végtelen szerelem: 398e
 8. Halálos fegyver: 348e
 9. Charly, majom a családban (ism.): 344e
 10. A szultána: 327e

18-49:

 1. A mi kis falunk: 468e
 2. Dr. Csont: 232e
 3. Szulejmán: 222e
 4. Castle: 187e
 5. Cobra 11: 166e
 6. Gyilkos elmék: 147e
 7. Halálos fegyver: 140e
 8. Dr. Csont: 119
 9. Született szobalányok: 110e
 10. Szomszédok (ism.): 102e
Reklámok
Kategória: nézettség | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

5 hozzászólás a(z) Március legnézettebb sorozatai: Pajkaszegnek nincsen párja bejegyzéshez

 1. Lengabor szerint:

  A Szomszédok mint jelenség tényleg lehangoló, de maga a nosztalgiára való építés nem. Én magam is inkább azokat preferálom, amiken felnőttem, a mai túltolt kínálat pedig kimondottan taszít és egyre kevésbé érdekel a számos újdonság. Ellenben A szökés folytatása felcsigázott, de az, hogy van pl. 13 Reasons Why, iZombie, Big Little Lies, Outcast vagy éppen The Originals, az rohadtul nem érdekel. A török kontingens pedig pláne nem és bizony Tóth János iránt sem érzek ellenállhatatlan vágyat.

 2. Desmond Wallace szerint:

  Tóth János engem – a nézőkkel ellentétben – meggyőzött.
  Annak pedig kifejezetten örülök, hogy rengeteg jó sorozat van, amiből tudok válogatni. Igaz, ezek egy része eddig elkerülte a hazai csatornákat.

  • Flanker szerint:

   4-5 évvel ezelőtt még komolyabb listát lehetett vezetni az olyan USA sorozatokról amihez nincs magyar szinkron, ma már a stream szolgáltatókat leszámítva sokkal rövidebb, a sok új adónak megvan a hatása.
   És igen ,van a mi félbemaradt meg nincs, de igen jó a helyzet

 3. Desmond Wallace szerint:

  Persze, javult a helyzet, de vannak még fájó hiányzók.

  • Lengabor szerint:

   De vannak ám. Na meg a világ sem csak az USA-ból áll, de mindegy. Persze ha a poszt eredeti tartalmából indulok ki, akkor akár azt is írhatnám, hogy ennek a népségnek nem kellenek “fájó hiányzók”, mert 17 éve a Cobra 11-et nézik, 2010 nyara óta a Castle a sláger, 2010 előtt már a Dr. Csont is elindult, a Szulejmán is marha jól megvan 2013 januárja óta… Többek között ezért sem foglalkozom én ezzel az egésszel. Örülök, hogy vannak kábelcsatornák, az meg túlzottan nem érdekel már, hogy a tömeg mit néz, ugyanis elég lesújtó a kép.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s