The Walking Dead: véget ért a 7. évad

Eddigi legrosszabb szezonját produkálta a TWD. Egyszerűen nem tudták tartalommal megtölteni ezt a 16 epizódot. Az írók eddig se a kreativitásukról voltak híresek, de többnyire azért hozták a kötelezőt. Ezzel az évaddal azonban sikerült mindent alulmúlniuk.

Pedig egész jól kezdődött a Negan nevével fémjelzett évad, de aztán jöttek az unalmas, hatásvadász és kínos epizódok. Ezek alól most a finálé se jelent kivételt, pedig ezeket az epizódok azért jobban szoktak sikerülni. Hiába vannak jó karakterek, ha nem írnak nekik jó sztorit.

Ezek után érdemes még nézni? Bennem is felvetődött már néhányszor ez a kérdés az elmúlt hetekben. Ha csak a cselekmény alakulását nézem, akkor mindenképpen érdekel a folytatás, de könnyen lehet, hogy azok az események is a tehetségtelen írók áldozataivá válnak. Spoileresen folytatom.

Az évad második fele az erőgyűjtésről szólt. Rick rájött, hogy nem kifizetődő a szolga életmód, így készültek a visszavágásra, amelyhez új barátokat is szereztek. A hajléktalan banda már az elejétől fogva nem volt szimpatikus számomra, és egyáltalán nem ért meglepetésként, hogy végül elárulták a jóhiszemű alexandriaiakat. Sejthető fordulat volt, ahogy Sasha akciója is, amit az alkotók se titkoltak, hiszen már az eleső percekben bemutatták a karakter halálát.

Annyi pozitívum volt ebben az epizódban, hogy – egy kis segítséggel – sikerült elzavarni Negant és bandáját. Végre egy kis visszavágás! Persze a dalnak még nincs vége, a háború csak ezután jön, Rickék pedig nem túl esélyesek a győzelemre.

Egyéb pozitívumot nem nagyon találtam ebben a részben. Az egész koncepció gáz volt. Picit túlragozták Sasha önfeláldozását a képzelgésekkel és a koporsós haldoklással, a nagy összecsapás koreográfiája pedig szép teljesítmény lenne, ha egy amatőr filmes hozta volna össze.

Természetesen egy fontos karakter se halt meg az összecsapás során, de az agysejtjeim pusztultak közben, hiszen olyan “remek” párbeszédekkel sokkoltak az írók, hogy én sajnáltam a színészeket, hogy ezeket a mondatokat komoly arccal kellett előadniuk.

Jó lenne, ha az alkotók meghallgatnák a kritikákat, és tanulnának is belőle, mert ez a sorozat többet érdemelne. Ha hozná azt a szintet, mint az első négy-öt évadban, akkor már boldog lennék. Így azonban csak a csalódás és a reménykedés marad. Sajnos 5/10-nél nem ért többet ez a 7. évad. Kihagyott ziccerek, rossz megoldások.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) The Walking Dead: véget ért a 7. évad bejegyzéshez

 1. Skate szerint:

  Idáig vezetett a csatorna véget nem érő spúrkodása. Közben ilyen nézettség mellett bő lére ereszthetné a költségvetést nyugodtan. A cgi egyre több helyen kilóg. Inkább egy ember végez több dolgot, mint pl. a sminkes akciót rendez. Az helyett, maradt volna a kaptafánál. Egy normális alkotógárdát is meg kell fizetni, nem pedig csupa naplopót tartani írói címen. Évek óta a sorozat legnagyobb hibája mégis, nem meri utolérni a képregényt és utána saját irányt venni és így megy a felesleges időhúzás. Ez meg ebben az évadban érződött a legjobban. Főleg a karakterek döntéseiben látszott. Hiába a jó színészek, teljesen két pólusúvá váltak a szerepeik. Rick meghunyászkodik, utána ismét őrülten néz (mint sokszor megszokhattuk az évek során utóbbit). Morgan pacifista, utána nem az. Vagy Carol még nem tudhatja meg az igazán, végül mégis. És még sorolhatnám. Igazán semmi átmenet nem volt a karakterek váltásai között és így olykor karakteridegen megnyilvánulásokat láthattunk. A gyengébb színészi teljesítmény, mint Sasha agóniája. A cold openben olyan rosszul adta elő már magát, rossz volt nézni és mire vélni az egészet. Nem hetiben néztem volna az évadot, nem biztos egyszerre egy résznél többet meg tudnék nézni belőle, most kellene pótolnom, míg Supernaturalból mikor belekezdek 3-4 rész lecsúszik egyből. És jelenleg szívesebben pótolnám azt. Walking Dead sikeresen az utolsó helyre könyvelte magát mostani teljesítményével. Még nem kerül nálam parkolópályára. Mivel most jön az All Out War része, mely a képregényben is tizenkét részen keresztül zajlott. Nem tudom mennyire fogják ezt széthúzni 16 részben. Tartok tőle, több idő fog elmenni ismét a szervezkedéssel és már teljesen súlytalan karakterdrámával, mint a tényleges háborúval.

  u.i: aki jót akar, ne nézzen wiki-t, nem olvassa a képregényeket, mivel karakterek sorsát paneleken megmutatják. Még azt is tudom, miért hívja Negan a baseball ütőjét Lucille-nak és mi lesz a sorsa. Szóval az ő karakteréről is van mit elmesélni, amit eddig nem tettek meg a készítők, inkább egy felszínes bohócnak állítottak be és a mélységeit mellőzték a karakterének. Közben Jeffrey Dean Morgan többet érdemelne, minimum egy normálisan megírt szerepet számára. Olvastam, még az Once Upon A Time is jobb gonoszokat sorakoztatott fel az évek alatt, amit én meg is tudok erősíteni (Regina, Mr. Gold, Zelena, Demóna, Pán Péter, Szörnyella), míg a Walking Dead egy Kormányzót tudott felmutatni Negan előtt és még gyengesége ellenére is utóbbi veri azt kisujjból.

  • Skate szerint:

   Még kimaradt: állítólag a művészkedős jelenetekért is a sminkes a felelős. És most néztem meg, a 8. évad 1. része pont a 100. lesz a sorban, így illene végre egy emlékezeteset összehozni. Igaz a Smallvile óta nem láttam, hogy egy jubileumi rész kihatással lett volna a folytatásra és sötétebb hangulatú részeket hozott volna. A Walking Dead-nek ehhez vissza kellene térniük a 3. évad első feléhez hasonló hangvételhez, viszont valamiért ehhez azóta sem hajlandóak a készítők. Beleszólt akkor a csatorna vagy mi, már nem tudom. Ezen viszont változtatni kellene, ami van, persze nem fognak, mindenki bánatára.

 2. Desmond Wallace szerint:

  Morgan esetében érthető volt a békés szellem, majd a visszatérés a gyilkoláshoz.
  Carolnál nem éreztem hasonlót. Ott elég hirtelen volt a váltás, mintha pihentetni akarták volna a karaktert. Időhúzás?

  Több pénz pedig tényleg nem ártana, ha már az AMC aranytojást tojó tyúkjáról van szó.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.