The 100 4. évad: 8 rész után

A The 100 már sose lesz olyan jó, mint fénykorában, de többnyire még mindig szórakoztató sorozat. Évad főszála sajnos nem túl érdekes, kliséből is több van, mint korábban, de legalább halad a történet, nem egy helyben toporognak a karakterek.

Most van egy hosszabb szünet, így megragadom az alkalmat arra, hogy röviden értékeljem az évad eddigi eseményeit. Spoileresen folytatom.

Hamarosan újabb atomvihar pusztítja el a Földet, hőseink pedig próbálnak megoldást találni erre az égető problémára. Arkadia lehetett volna egy részletmegoldás a helyzetre, de ez a terv már végleg füstbe ment. A másik lehetőség az lett volna, ha sötétvérűvé változtatják az emberiséget, de ezen a téren csak annyit értek el, hogy Clarke lehet az új Heda. Elég klisés lenne, ha az évad végére megkapná a chipet, de egyre több a klisé…

Most úgy tűnik, hogy az atombunker lesz az igazi megoldás a sugárzásra, de minden bizonnyal lesz még itt harc a különböző klánok között, illetve azt se tudjuk még, hogy él-e valaki lent a mélyben.

A legnagyobb bajom tehát ezzel a 4. évados főszállal van. Tavaly se tetszett a mesterséges intelligencia túladagolása, de most még kevésbé ez a közelgő atomkatasztrófa. Többnyire azért még mindig szórakoztatóak az epizódok, vannak érdekesebb karakterek (Kane, Raven, Harper), és vannak olyanok is, akik néha elég fura döntéseket hoznak.

Octavia például elég lazán ellovagolt a fekete eső után az új sráccal, akit először még meg akart ölni, majd hirtelen közösülésbe csaptak át az indulatok. Érdekes fordulat, nem? Aztán itt van a főszereplő, akit már egy jó ideje túlságosan fontosnak állítanak be a készítők, a többiek pedig csak nehezen bontakoznak ki az ő árnyékában. A legfurább az, hogy sok esetben a felnőttek is simán meghajolnak a “nagy” Clarke előtt, aki mindenkinél tapasztaltabb és bölcsebb vezető.

Összességében úgy látom, hogy az alkotók már nem elég bátrak, a történet nem elég fordulatos, a legtöbb esemény előre látható, szóval a The 100 már nem akkora élmény, mint a 2. évadban, de annyi még mindenképpen van benne, hogy heti 40 percet rááldozzon az ember. A posztapokaliptikus világ még mindig érdekes, bár mutathatnának belőle többet is. Olyan 6/10 jár az eddigiekre. Már nem bízom benne, hogy lesz ez ennél jobb is, de örülnék, ha meglepnének az írók.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s