The Flash 3×18: Abra Kadabra

Eléggé hanyagoltam eddig az évadot, ami leginkább azért volt, mert nem hoztak annyira lázba az események. Az utóbbi epizódok viszont már egy fokkal (csak egy kicsivel) jobban szórakoztattak, így érdeklődve várom az évad finisét.

Persze olyan hatalmas reményeket nem fűzök a folytatáshoz, erős a gyanúm, hogy továbbra is a klisés ösvényen haladnak majd az írók, de akár még valami jó is kisülhet a dologból. Tudom, hogy sokan erősen lesajnálják a The Flash idei teljesítményét, de én nem látom ennyire sötéten a helyzetet. Spoileresen folytatom.

Mivel már régen írtam a sorozatról, így nem csak a legutóbbi rész eseményeire próbálok reflektálni. Savitar gyenge pontja az évadnak, amiben az is benne van, hogy erőteljes hátrányban van a korábbi főellenségekkel szemben, hiszen ő már a harmadik gyorslábú, akinek nem tetszik Flash ténykedése. Ettől függetlenül se túl érdekes eddig ez a figura. Már a megjelenése is elég röhejes, a karakter pedig megrekedt az egysíkúságban.

Az epizódok vezérfonala Iris megmentése, ami biztosan meg is történik majd, de ha elég tökösek lennének az írók, akkor beteljesítenék azt a jövőt, amit már előrevetítettek a nézőknek. Semmi szikra nincs a két szerelmes között, ami nem feltétlenül a színészek hibája, de a 2. évad első felében már láttuk, hogy lehet Barry mellé olyan nőt állítani, akivel megvan az összhang. Említhetném még Supergirlt is, akivel szintén jól kijön Barry, de Irisszel nagyon nem.

Tom Cavanagh színészi játéka sokat tett hozzá az előző két évadhoz, a mostani jelenléte viszont nem emeli az évad fényét. H.R. egy idétlen és teljesen felesleges karakter. Nem volt tehát szerencsés ez az interdimenzionális karakterimport.

Abra Kadabrabra felbukkanása színesítette a legutóbbi epizódot, és ez a figura bizony elég érdekesnek tűnt így elsőre, szóval sajnálnám, ha csak ez a nyúlfarknyi jelenlét jutna neki ebben a sorozatban. A 64. század nagyon messze van, ahhoz képest a 21. századi civilizáció eléggé őskorinak tűnhet, szóval kíváncsi lennék arra, hogy milyennek álmodták meg azt a jövőt.

Ha már szóba hoztam a jövőt, akkor nem mehetek el szó nélkül, hogy Barry is a jövőbe készül. Erre az utazásra kifejezetten kíváncsi leszek, bár nyilván egy olyan jövőt mutatnak majd, ami úgysem fog bekövetkezni. A múltat már többször is elbarmolta, a jövővel csak nem tud majd kiszúrni a világ (majdnem) leggyorsabb embere.

A negatívumok és klisés megoldások ellenére, a legtöbb szereplőt még mindig csípem. Julian kifejezetten jól épült be a csapatba, Wally viszont pont annyira felesleges, mint H.R. A többiekkel nincs bajom. Cailtlin esetében nem nagyon értem ezt a metahumán témát. Oké, hogy már neki is van ereje, de miért kötelező gonosz Gyilkos Faggyá válnia, ha használja azt?  A szuperképesség hogy lehet alapvetően gonosz? Ezt egy cseppet erőltetettnek érzem.

Van még pár rész az évadból, és azokból majd kiderül, hogy milyen lesz végül az összkép. Ha marad az a szint, amit az előző epizódokban produkáltak, akkor nem igazán fogok panaszkodni.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) The Flash 3×18: Abra Kadabra bejegyzéshez

  1. csiki1991 szerint:

    Szerintem is meglepoen jol sikerult. Abra Kadabra nekem meg szimpatikus is volt… Mondjuk nekem Savitarral is csak az a bajom, hogy valami mas foellenseget is kitalalhatnanak, mint egy ujabb Speedstert… A Malfoy-Caitlin parosnak drukkolok, Killer Frost pedig szerintem azert lett eredendoen gonosz, mert kvazi a Flashpointbol kapta az erejet, es ott ugye gonosz volt. 😀
    Iris West. Komolyan mondom, ha az irok lennenek annyira tokosek, hogy kinyirjak, akkor pezsgot bontok… 😀 Amekkora negativ kemia van kozte es Barry kozott, az mar szinte faj 😀

  2. Zsuzsi Raáb szerint:

    Josh Peck khm….

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s