Tóth János: 8 rész után

“Attól, hogy nem kelek fel reggelenként, és nem megyek be húzni az igát a taposómalomba, attól még nem vagyok egy semmittevő.”

A mi kis falunk árnyékában a Duna TV is elindított egy komédiát, ami a Munkaügyek spinoffja, de hál’ istennek ahhoz nem sok köze van a Tóth Jánosnak. Eddig nyolc részt láthattunk belőle, ami alapján azt mondhatom, hogy elégedett vagyok a minőséggel.

Ha valakinek hiányozna A mi kis falunk, akkor érdemes egy próbát tennie ezzel a sorozattal. Természetesen a humor forrása egészen más a Tóth János esetében, de az írók egyre jobban ráéreznek a karakterekre, akiket egyre viccesebb helyzetekbe terelgetnek. Spoilerek nélkül folytatom.

Ráadásul a színészekre se lehet egy rossz szavam se. Mucsi Zoltán már kisujjból hozza ezt a nem túl szimpatikus szerencsétlent, Csémy Balázs pedig szintén meggyőző alakítást nyújt Balázska szerepében.

Az epizódok minősége nem állandó, de 6/10-nél eddig csak a pilot volt rosszabb, a legutóbbi rész pedig simán hozta a 8/10-es szintet. Gyakorlatilag nem volt benne semmi üresjárat, folyamatosan lehetett rajta vigyorogni.

Ami picit fura, hogy a főcímben szereplő főszereplők közül többen is alig ették még tiszteletüket a nyolc rész alatt. Olyan is akad, aki eddig csak egy részben szerepelt (Szilvi), és olyan figura is van, aki már legalább háromszor (Reman), de mégsem jutott neki hely a főcímben.

Az eddigiek alapján a Tóth János három főszereplővel gazdálkodik. A címszereplő mellett Balázska és Valika kap állandó lehetőséget a poénokra. Nyilván ez a jövőben fog még változni, de a lényeg úgyis a poénokban rejlik. Ezen a téren – ha már nézettségileg nem – pedig elég jól teljesít a Tóth János.

ui.: Az epizód szempontjából semmi értelme nem volt a visszaemlékezésnek, ráadásul az ezredforduló nem 2000. január 1-jén volt.

Reklámok
Kategória: szitkom
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s