American Gods 1×01

A sorozat Niel Gaiman azonos című könyve alapján készült, de ezt az infót már mindenki tudja. A könyv elejét még olvastam, de aztán nem igazán kötött le, így parkolópályára tettem, szóval a sorozatot se vártam kitüntetett figyelemmel.

A történet főszereplője Shadow Moon, aki éppen most szabadul a börtönből, de a hazatérés nem úgy alakul, ahogy képzelte, mivel felesége temetésére kénytelen hazatérni. Útközben találkozik egy furcsa idegennel (Szerda), aki munkát ajánl neki. Röviden ennyi lenne a felvezetés.

Bryan Fuller (Hannibal, Halottnak a csók) új sorozata ígéretesen indul, szépen bemutatja a fontosabb szereplőket, de helyenként kifejezetten elvetemült jelentekkel operál. A Hannibal nézői azonban már hozzászokhattak a hasonló megoldásokhoz. Én ezekért nem igazán tudok lelkesedni, de ha megfelelő lesz a tartalom, akkor nem hiszem, hogy panaszkodnék a jövőben.

Túl sok információt még nem csepegtetett Fuller ebben a pilotban, egyszerűen felvázolta az American Gods világát, hangulatát, a színészek pedig megmutatták, hogy milyen figurákat fognak alakítani ebben a sorozatban.

Ricky Whittle (A visszatérők) formálhatja meg Árnyékot, aki a történet főszereplője, de a nézőhöz hasonlóan, még ő se igazán tudja, hogy mibe is csöppent. Egy rész alapján nem tűnik rossz választásnak erre a szerepre. Ian McShane alakíthatja Szerdát, a rejtélyes figurát. Ő számtalan alkotásban bizonyította már tehetségét, így nyilván itt se fog csalódást okozni, de még nem merek messzemenő következtetést levonni a játékára vonatkozóan.

Mindent összevetve, az American Gods kifejezetten figyelemreméltó sorozatnak tűnik. Ha Fuller nem lesz rajongója a saját alkotásának, mint a Hannibal 3. évadánál, akkor valami nagyon jó is kisülhet ebből, de ahhoz kell egy jó történet is. A következő epizódokban elválik, hogy a jónak tűnő karakterek mellé mennyire lesz jó a cselekmény. A pilotot 7/10-re értékelném.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

5 hozzászólás a(z) American Gods 1×01 bejegyzéshez

 1. Messor On Kryel szerint:

  Hétvégén tervezem megnézni a pilotot. Ígéretesnek tűnik.

 2. Desmond Wallace szerint:

  A második rész is jó volt. Két jelenet lógott ki a sorból, ahogy a pilot során is. Ezekben nagyon túltolja Fuller az öncélúságot.

  • Messor On Kryel szerint:

   Ezzel teljesen egyet tudok érteni. Így a pilot megtekintése után azért nem felhőtlen az összkép. Ha a következő pár részben is sok ilyen jelenetsor lesz benne, akkor lehet nem fogom folytatni. Kivéve, ha egy odavágós sztorit tudnak benne felmutatni. 🙂 A Hannibál sem a Fuller-i ömlengésektől volt jó.

 3. Desmond Wallace szerint:

  Nem tudom, hogy folytatom-e az 1×03 után. Bizonyos területeken kiemelkedő, máshol borzasztóan öncélú és vontatott. Lehet, hogy a végére majd összeáll az egész, de most annyira széttöredezett, hogy az nem tetszik nekem.

  • Messor On Kryel szerint:

   3 rész után nálam is rezeg a léc. Ha így folytatják akkor bizony ebből semmi kiemelkedő nem lesz. Adok még neki pár rész esélyt.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s