Vacak tavasz

Lassan már itt a nyár, de eddig tavaszias időből se volt túl sok. Ha emlékeim nem csalnak, márciusban csak lassan tavaszodott, a hónap végére viszont már 20 fok fölé is kúszott a hőmérők higanyszála. Korai volt azonban az öröm, mert áprilisban ismét hűvösebb lett, sok helyen hó is esett, reggeli fagy is volt, ami nem tett jót a növényeknek (sárgabarack, krumpli, dió, stb.), és eddig ez a május se túl meleg.

A tavasz mindig változatos, minden éven előfordulnak hűvösebb és melegebb napok, de idén a hűvös, szeles és csapadékos időjárás dominál. A májusi eső ugyan aranyat ér, de az elmúlt napokban már túl sok volt belőle. Napfényre és melegebb időre lenne már szükségük a növényeknek – és nekem is.

Kíváncsi leszek rá, hogy mit hoznak a következő hetek, de ilyenkor már eléggé természetes, ha 20-25 fok között vannak a napi maximumok. Mindent összevetve: eddig elég vacak ez a 2017-es tavasz. Elvileg holnaptól már jönnek a 20 fok feletti maximumok. Remélem, hogy így is lesz, és nagyon bízom benne, hogy a nyár nem olyan lesz, mint ez a tavasz.

Reklámok
Kategória: egyebek
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s