Duna TV: kevés premier, sok ismétlés

A Duna TV-n elég sok sorozatot láthatunk, de ezek közül jelenleg elég kevés a premier, inkább ismétlésekkel töltik ki a rendelkezésre álló műsoridőt. Hétköznap esténként csak a Velvet Divatházból és a Tóth Jánosból láthatunk friss részeket. Az ismétlések között viszont ott van a Cédrusliget, A fátyolos hölgy, az Agatha Raisin és A hegyi doktor – Újra rendel.

Van még két sorozat a csatornán, amely a Dunán még nem számít ismétlésnek, de se a Hawaii Five-0, se a Zsaruvér nem országos premier, így pedig nem igazán értem, hogy miért kaptak kiemelt sávot hétköznap esténként, ráadásul a Zsaruvér kifejezetten rossz nézettséget is hoz szerda este. Persze a nézettség más tészta, és nem is nagyon van olyan sorozat a csatornán, ami megemelné a csatorna nézettségi görbéit.

Úgy tűnik, hogy a Duna inkább hétvégére tartogatja a premiereket, hiszen szombatonként hat hétig ott lesz a nézőknek az Egynyári kaland 2. évada, vasárnaponként pedig már jó ideje új epizódok láthatóak a Miss Fisher rejtélyes eseteiből és a Kártyavárból. Ez heti öt premier, ami nem olyan sok (mennyiségben viszont még így is verik a TV2-t), de az mindenképpen pozitívum, hogy jelenleg két magyar sorozat is látható a csatornán.

A sok ismétlés azért is fura egy picit, mert vannak a köztévének olyan sorozatai, amelyek bármikor bevethetőek lennének, de egyelőre nem tűzik őket műsorra. Ilyen a Poldark, amit már 2016-ra ígértek, de megvették a Háború és béke legújabb feldolgozását, már leszinkronizálták A kalandor és a lady (Hooten and the Lady) című angol sorozatot, és minden bizonnyal műsorra fogják tűzni a Mennyei kötelék 2. és a Sherlock 4. évadát is. Addig viszont maradnak az ismétlések, amelyeknek a többsége nem sok nézőt hoz a csatornának, és kivételt talán csak A hegyi doktor jelenthet, ami akár még ismételve is képes lehet kiugró nézettségre hétköznap esténként.

Reklámok
Kategória: tv
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.