The Big Bang Theory: véget ért a 10. évad

Ősszel még úgy véltem, hogy az Agymenők újra a régi fényében ragyog, de aztán jöttek a gyengébb részek, így sajnos az összkép már nem olyan remek, mint novemberben gondoltam. Az epizódok így is hozták a korrekt szintet, ami jellemző volt az utóbbi években a sorozatra, de azért jobban örültem volna, ha marad az a szint, amint ősszel megszoktam.

Idén jóval kevesebb volt a kifejezetten vicces epizód, de azért így is akadtak kifejezetten kellemes pillanatok. Szerencsére a fináléban is voltak ilyenek, ami azért is örömteli, mert rendszerint nem túl jó résszel szokták búcsúztatni az évadot.

Most egy egész jó finálét prezentáltak az írók, a cliffhangerre pedig egyáltalán nem számítottam. Szitkomnál ugyan nem nagyon van spoiler, de most mégis jelezném, hogy a folytatásban le fogom lőni a poént, szóval óvatosan kattintsatok.

A finálé egyértelműen Sheldon és Amy kapcsolatára koncentrált, a többiek csak asszisztáltak ehhez. Legutóbb a nagymamastílust kedvelő Amy – ideiglenesen – búcsút intett kedvenc barátainak, na meg élete párjának, aki nem omlott össze a magánytól, hanem felelevenítette ismertségét egy régi rajongójával.

Ramona felbukkanása kifejezetten jót tett az epizódnak, hiszen sorra jöttek a vicces szituációk, ami egy szitkomban azért elég fontos. Ha csak a finálét értékelem, akkor 7/10-et tudok rá adni. Sheldon leánykérésére egyáltalán nem számítottam, de roppant aranyos befejezése lett az évadnak.

Az egész évad viszont erősen hullámzó teljesítményt nyújtott. Ha emlékeim nem csalnak, akkor a 10×04 és a 10×08 volt a csúcspont, aztán akadtak közepesen vicces és mérsékelten poénos epizódok, szóval az összkép valami olyasmi lehet, mint az elmúlt években. Reálisan talán a 6/10 a megfelelő pontszám a 10. évadra. Én még mindig kedvelem az Agymenőket, és egyáltalán nem bánom, hogy még mindig kitartok a lassan felnövő lököttek mellett.

Reklámok
Kategória: szitkom
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s