Egynyári kaland 2×01

Két éve nagyon kellemes meglepetésként könyveltem el az Egynyári kaland 1. évadát, amelyet eredetileg minisorozatnak szánt az MTVA, de egész jó nézettséget produkált a Dunán, így nem maradhatott el a folytatás. Elég sokat kellett várni erre a 2. évadra, de most kiderült, hogy megérte-e.

Előzetesen annyit már tudhattunk a folytatásról, hogy az alkotógárda lecserélődött. Az első évadban még Kovács M. András írta a forgatókönyvet, a rendező pedig Dyga Zsombor volt. A második nyári kalandra viszont már egyikük sem tért vissza. Az új forgatókönyvíró Zomborácz Virág lett, aki az írás mellett rendezőként is kivette a részét a munkából, de nem egyedül, mivel Akar Péterrel felváltva rendezték az epizódokat.

A szereplőgárdában is történt némi változás, mivel Döbrösi Laura egyáltalán nem tért vissza, Vecsei Miklós pedig csak vendégszereplőként lesz látható. A helyükre érkezett Walters Lili és Király Dániel. A változások miatt nem volt garantált, hogy marad az első évad színvonala, de az évadnyitó alapján úgy tűnik, hogy nem lesz gond a folytatással.

A történet egy évvel az 1. évad után folytatódik, amikor Dóra, Zsófi és Bence ismét Balatonfüredre tart, ahol már várja őket Gábor. Péter érkezése kétséges, Fanni távolmaradását pedig nem igazán indokolják meg. Legalább annyi magyarázatot azért kaphattunk volna, hogy neki most igazi aranyélete van, így kihagyja a balatoni nyaralást.

Az epizód kezdése – a bonyodalmakkal együtt – kissé döcögős volt, de aztán újra visszatért az első évados hangulat. A régi karakterek továbbra is szimpatikusak, az újak se tűnnek rossznak, több a mellékszereplő, változatosabbak a helyszínek, szóval minden adott ahhoz, hogy az Egynyári kaland hat részre ismét a képernyők elé szegezze a nézőket. Lili pokróc modora eddig telitalálat, a bátyja viszont még nem sok játékidőt kapott, tehet még nem igazán lehet megállapítani, hogy milyen is lesz ez a figura.

Az már az első rész alapján is látszik, hogy lesznek bonyodalmak, de nem hiszem, hogy a csavaros történet adná el az új évadot. Arra ott van az az életvidám hangulat, amit az első évadban már megtapasztalhattunk. Egyelőre ebből még nem kaptam annyit, mint két éve, de ez még semmit sem jelent. Az Egynyári kaland továbbra is humoros és könnyed sorozat maradt, amely tökéletes kikapcsolódást nyújt arra az 50 percre. Ha a pontszámra vagytok kíváncsiak, akkor 6,5/10-re értékelem az Egynyári kaland visszatérését.

ui.: Az új főcím nekem nem igazán tetszik.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.