Utazók

Az emberiség már kinőtte a Földet, így új világokat keresnek, amelyeket gyarmatosítani lehet. Az utazás azonban nagyon hosszú, így évtizedeket kell hibernált állapotban tölteniük az utasoknak, míg elérik a céljukat. Jim Preston is egy ilyen utas, de 90 évvel hamarabb ébred fel, mint kellene, újrahibernálni pedig nem tudja önmagát. Így azonban eléggé problémás lesz a megérkezés.

A történet nem túl bonyolult, kiszámítható események várnak a nézőre, helyenként elég nagyvonalúan kezeli a logikát, de nagy pozitívum, hogy nem untatja a nézőt. A klisés helyzetek ellenére is fenntartotta az érdeklődésemet, és ez leginkább a hangulatnak és a remekül eltalált látványnak köszönhető.

Se a színészi játék se a figurák nem gyakoroltak rám maradandó hatást, mégis jó volt nézni ezt a reménytelen űrbéli utazást. Talán túlságosan arra ment rá a rendező, hogy kiszolgálja a két sztár (Chris Pratt és Jennifer Lawrence) rajongóit. Kétségtelen, hogy ők jó párost alkottak a filmben, de egy bátrabb forgatókönyvnek jobban örültem volna. Marad bennem némi hiányérzet, egy-két kimondatlan kérdésre szívesen kaptam volna választ, de az összkép mégis inkább pozitív.

Az Utazók egy biztonsági játék, a sztorinak nincs mélysége, nem aknázták ki a benne rejlő lehetőségeket. Klisékből építkezik az Utazók, nincsenek is meglepő csavarok az utazás során, papírmasék a karakterek, de mégse tudom szétcincálni Morten Tyldum alkotását. Ez a sci-fi semmi újat nem mutat a műfajban, erősen a két főszereplőre építettek, a forgatókönyv pedig csak a csillagközi utazás felszínét kapargatja. Értékelésem: 65%

Reklámok
Kategória: film
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Flanker szerint:

    Pontos értékelés. Romantikus történet, sci-fi körítésben, ami csak a máz, mélysége nincs.
    Pozitívum a bárpultos figuráját, és hogy gyönyörűen néz ki, nagyon jó a dizájn, és néhány képsor lélegzetelállítóan szép. JL rajongóknak erősen ajánlott, többieknek feltételesen, de sokat ne várjanak tőle.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.