Egynyári kaland 2×02

2015-ben azért lett nagy kedvencem az Egynyári kaland, mert felhőtlen nyári hangulatot árasztott magából. Nem foglalkozott komoly témákkal, nem is vette magát túl komolyan, olyan volt mint egy nagyon kellemes nyári emlék.

A bevezetőből talán már rájöttetek, hogy most nem teljesen ezt kaptam a sorozattól. Nem arról van szó, hogy rossz lenne a 2. évad, mert még mindig élvezhető a Duna tinisorozata, de egyelőre több komoly témát feszegetnek, ami a könnyedség rovására megy. Legalábbis ebben az epizódban így éreztem.

Ugyan most is akadtak poénok, de úgy hullámzott a hangulat, mint Balaton vize egy viharosabb nyári napon. Az a baj, hogy a párkapcsolati problémák háttérbe szorították a felhőtlen hangulatot, de azért még így is akadtak poénos pillanatok, csak én inkább ebből szeretnék többet, mint a komolykodásból.

Úgy érzem, hogy a forgatókönyv most nem tudott elég jól egyensúlyozni a drámaibb és viccesebb jelenetek között, illetve az egész epizódból hiányzott a dinamika. Nem állt össze egy kerek egésszé ez a rész. Spoileresen folytatom.

Zsófi és Bence párkapcsolati biciklitúrára indulnak, amely nem várt eseményekhez vezet. Gondok adódnak a borkóstolásnál, majd egy furcsa nudistastrandos kitérő következett a józanodás után. Ezek voltak az epizód legfurább pillanatai. Az elhomályosított nemi szerveknél elegánsabb megoldással is lehetett volna ábrázolni ezt a kínos szituációt. (Persze az is lehet, hogy eredetileg későbbi időpontba szánták az évadot, de a random farkak mutogatása még késő este se illene a sorozatba.)

Az új arcokkal egyébként nincsen baj. Luca és Levi is érdekes figura, és talán jót is tett a csapatnak ez a kis frissítés. Ugyan most Péter is visszatért egy rövid időre, de hiába, mert olyan volt, mintha nem is szerepelt volna a részben. Nyúlfarknyi jelentek jutottak neki, amelyekben szinte csak asszisztált Dóráéknak. Nála még a sárga gumicsizma is több jelentőséggel bírt.

Dóra nehezen viseli a magányt, de könnyen kitalálható, hogy Levi mellett majd megtalálja a számítását. Zsófi és Bence kapcsolata viszont olyan gördülékenyen halad, mint defektes bicikli a bitumenen. Ez a kis kaland pedig nem igazán lehelt új életet bele. Pont ellenkezőleg, nagyon kijött, hogy nem igazán passzol össze a két fiatal.

Mindent összevetve, túlságosan komolykodó, humorban fukarkodó epizódot hozott most az Egynyári kaland. Ennél több vidámságot szeretnék a folytatásban. Nem rossz ez a 6/10-es szint sem, de lehetne ez jobb is. Vagy csak én gondolom ezt így?

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.