Mit szólnál egy ilyen Dunához? – írta: AJ

(Azt hiszem, hogy abban sokakkal egyetértünk, hogy a Duna TV-re nagyon ráférne már egy kis frissítés. Foglalkoztam már eleget a témával, volt képzeletbeli műsorrend is, ráadásul nem csak tőlem, most pedig ismét AJ kolléga gondolkodott el a problémán. Kifejezetten részletes műsorrendet alkotott, szóval jó böngészést kívánok hozzá!)

Már csak egy időutazás segíthet a Dunán?

Először a hétköznapi kínálatot találjátok meg a Bővebben mögött, majd a hétvégi műsorok következnek.

Duna TV, hétköznap:

00:00: Híradó
00:30: Charly, majom a családban (ism.)
01:30: Don Matteo (ism.)
02:30: Rex felügyelő (ism.)
03:30: A múlt árnyékában (ism.)
04:30: Család-barát (ism.)
06:00: Hogy volt?! (ism.)
07:00: A hegyi doktor – Újra rendel (ism.)
08:00: A hegyimentők (ism.)
09:00: Végtelen szerelem (ism.)
10:00: Család-barát
11:30: Ridikül Light (a magyar The View)
12:00: Híradó
12:30: Akikért a harang szól (vallási magazin)
13:00: Ízőrzők
13:30: A múlt árnyékában
14:30: Don Matteo
15:30: Charly, majom a családban
16:30: Rex felügyelő
17:30: Híradó
18:00: A hegyi doktor – Újra rendel (novembertől: A nagy bevásárlás; SupermarketSweep)
19:00: A hegyimentők (novembertől: A hegyi doktor – Újra rendel)
20:00: Végtelen szerelem
21:00:

Hétfő: Kékfény
Kedd: Van képünk hozzá
Szerda: Időutazók
Csütörtök: Downton Abbey
Péntek: Columbo

22:00:

Hétfő: Broadchurch (novembertől: Fortitude)
Kedd: Kabaréklub
Szerda: Új, saját gyártású szitkom (22:30-tól: Tóth János)
Csütörtök: Mr. Selfridge
Péntek: (22:30-tól) Tetthely

23:00: Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály

Duna TV, szombat:

00:00: Kulturális, gazdasági és vallási magazinműsorok
10:00: Család-barát hétvége
11:30: Nyugat!
12:00: Híradó
12:30: Gasztroangyal (ism.)
13:30: Régi idők mozija – Filmválogatás a magyar filmművészetből
15:00: Columbo (ism.)
16:30: Murdoch nyomozó rejtélyei
17:30: Híradó
18:00: SzerencseSzombat
19:00: Gasztroangyal
20:00: Szombat esti láz (novembertől: Csináljuk a Fesztivált!)
22:00: Film

Duna TV, vasárnap:

00:00: Kulturális, gazdasági és vallási magazinműsorok
10:00: Család-barát hétvége (ism.)
11:30: Nyugat! (ism.)
12:00: Híradó
12:30: Szombat esti láz (novembertől: Csináljuk a Fesztivált!) (ism.)
14:30: Régi idők mozija – Filmválogatás a magyar filmművészetből
16:30: Murdoch nyomozó rejtélyei
17:30: Híradó
18:00: Terence Hill – Alpesi őrjárat
19:00: Beugró LIVE
20:00: Magyarország hangja (a The Voice hazai verziója)
21:30: Összezárva Friderikusszal
22:30: Van képünk hozzá (ism.)

Reklámok
Kategória: elmélkedés
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

5 hozzászólás a(z) Mit szólnál egy ilyen Dunához? – írta: AJ bejegyzéshez

 1. Lengabor szerint:

  Szóhoz sem jutnék.
  Egyébként nem nézném. Egyrészt ahol ott van az a gusztustalan majom, az már eleve süllyesztő, másrészt hozzám sosem álltak közel ezek a tündibündi, barátságos, rózsaszín, idilli, természetközeli sorozatok, ahol még a változatosság kedvéért nyomoznak is.
  A műsorstruktúra roppant öreges. Ha erre a mai fiatalok többsége vevő lenne, akkor tényleg nem értek a programminghoz, de az biztos, hogy nálam a Duna menthetetlen. A nulláról kellene újjáépíteni ahhoz, hogy legyen benne potenciál, de ez a “ráncfelvarrás” nekem édeskevés.
  Egyébként ilyen öreges akármit én is összeraknék úgy, hogy közben tele lenne premierrel: felvásárolnék egy rakás török és dél-koreai sorozatot, aztán csá. Ugyanúgy nem én lennék a célközönsége és tippre nem is a fiatalok, de végeredményben pont ott lennénk, mint A hegyimentőkkel vagy a Columboval (ez komoly?). Még a helyedben az RTL+-ról is áttolnám ide a Csengetett, Mylord?-ot, a Mr. Beant, a Benny Hill Showt és a Waczak Szállót, hadd legyen teljes az élmény…

  • AJ szerint:

   Nem értünk egyet, ismét :D. Dél-koreai és török tartalmak jönnének, de nem délutánra, hanem a főműsoridőbe, ahogy kifutna a Végtelen szerelem S2, a váltása egy újabb török cím lenne, és tavaszra a 18:00-as sávba menne egy új ázsiai, nem csak dél-koreai sorozat. Ez csak az induló készlet.

   A fiataloknak pedig ott lenne a Petőfi TV, amit teljesen átalakítanék. Ahhoz nagy munka lenne összeraknom egy műsorrendet, mivel abban nem vagyok ennyire otthon, de oda mennének az animációk (nem csak animék), a Skam magyar szinkronnal, a Doctor Who… És kidobnám az Én vagyok itt!-et, a koncerteket éjszakára tenném, filmeket egyáltalán nem adnék, és amit lehet napiban sugároznék. Nyilván nem egy 8 részes sorozatot, de egy 40+ epizódosat biztosan, aztán éjszaka, vagy hajnalban újra lenyomnám az ismétlőkért és vennék mindenhez online jogot és tolnám fel a Petőfi TV honlapjára.

   És nem látok bele, mennyire nehéz lenne megszerezni, de HBO-s sorozatokat is vennék, meg a The Walking Deadet és a 6-7 órás sávba estére betolnám az Így jártam anyátokkal+Jóbarátok kombót. Én menekülnék előlük, de még a mai napig is brutális táboruk van.

   • Lengabor szerint:

    Nem értem, miért csak a Petőfi TV-t akarod fiatalítani, ami amúgy még inkább menthetetlen, mint a Duna. Jelenleg olyan nézettséget ér el, hogy a megszűnés tenné neki a legjobbat.
    Szerintem egyetlen csatornának sem tesz jót, ha túl egyoldalú a korosztálya. Soha az életben nem fog egy fiatal a Dunára kapcsolni, ha a Columboval és a Don Matteoval nyomulsz. Attól, hogy valami nem főműsoridő, még lehetne életképes és vonzó műsort vetíteni akkor is. Én azért mondtam a török és dél-koreai dolgokat, mert azoknál is premiereket adnék, délután és este egyaránt. Amit te csinálnál, az a korábbi tartalom felmelegítése. Gyakorlatilag egy ismétlőcsatornává züllesztenéd a Dunát a nap nagy részében (“hiányolom” is az Erdészház Falkenaubant).
    Ha pedig Petőfi TV, ott továbbra is ökörségnek tartom, hogy a rajzfilmek után hirtelen átváltunk élőszereplősre, de ezt már sokszor írtam. Vagy legyen egy 24 órás rajzfilmcsatorna, vagy egy külön csatorna a fiataloknak, ahol nem kell ilyen öszvérmegoldást csinálni néhány órára, amit még az éjszaka kellős közepén meg is ismételnek. Nálam koncertek sem lennének, nemcsak filmek. Az online jog pedig 2017-ben teljesen természetesnek kellene legyen minden csatorna esetén.
    A Jóbarátokos megjegyzésedet inkább nem is kommentálom. Tényleg nem elég neki az RTL+, a VIASAT3 és a VIASAT6, még itt is foglalja a helyet? Annyi mindent lehet adni helyette.

 2. Desmond Wallace szerint:

  Engem a krimihétfő és a kabarékedd határozottan érdekelne.
  A Csináljuk a fesztivált! szintén.

  Az Összezárva Friderikusszal viszont esélytelen a Dunán.

 3. AJ szerint:

  Lengabor: Pont akkor lenne a Duna is öszvércsatorna, ha egyszerre szeretném a fiatalok és az idősebbeket is kiszolgálni. Ez minden műsorsávban, minden napszakban, lehetetlen. Egy-egy műsorral meg lehet csinálni, de erre felfűzni egy kínálatot szerintem esélytelen. Ma már annyira felaprózódott a piac, és “annyira kevesen” tévéznek élőben, hogy specializálódni kell. A Duna el tudja érni az idősebbeket, akkor őket kell elérni. Ez pedig csak a nagy öregekkel, a klasszikusokkal, a krimikkel és a családi műsorokkal megy. A Rex felügyelőt pár éve, sőt, A hegyi doktort is rengeteg fiatal nézte. Utóbbit volt, hogy 100 ezren is naponta.

  A délután lenne az idősebbeké, ahogyan azt a nézettségek is mutatják, ők tévéznek akkor a legnagyobb számban. Az este pedig a fiatalabbaké. A Columbo amúgy kortalan, és ezt komolyan mondom, nálam az ismerősi körben olyanoktól is viszonthallom, hogy nézik, akikről nem is gondolnám… Meg Columbo az Columbo, ezerszer jobb mint néhány mai tucatkrimi.

  Az animációs+élőszereplős kapcsán pedig annyit, hogy működőképes lehet, csak meg kell húzni a határt és sávosítani a Petőfi TV-t.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.