Nyári pótlás

Egyelőre nem is gondolhatok a nyári darára (talán majd júliusban), de pótolgatni azért szeretnék a következő hetekben. Aktuális sorozatom már nem nagyon maradt (Tóth János, Egynyári kaland), így pedig összeírtam magamnak, hogy miket is kéne pótolnom a 2016/17-es évadból.

Próbáltam rangsorolni, de nyilván nem szentírás az alábbi sorrend:

 1. A szökés 5×06-tól
 2. The Man in the High Castle 2×07-től
 3. Kapcsolat 1×11-től
 4. Csak színház és más semmi 2×05-től
 5. Tabu 1×07-től
 6. Rólunk szól 1×06-tól
 7. Shooter 1×07-től
 8. Az ördögűző 1×05-től
 9. Vikingek 4×07-től

Azt nem mondhatnám, hogy tele lennék szabadidővel, de talán több időm lesz sorozatozni, mint az elmúlt pár hétben. Múlt héten elindult a Twin Peaks 3. évada, amelyből már 4 rész is elérhető, illetve ott van még az American Gods is, amellyel az 1×03-nál ragadtam le. Folytassam? Spoilermentes vélemények nyugodtan jöhetnek bármelyik fenti sorozattal kapcsolatban.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) Nyári pótlás bejegyzéshez

 1. Flanker szerint:

  Tabu: Egész izgalmas és mozgalmas lett a végjáték, igaz én csak olvastam
  Shooter: Nem hibátlan de feljavult a végére, meg hát nyakunkon az új évad 🙂

 2. Skate szerint:

  A Vikings-et már a 4×01 után feladtam. Azóta eszembe sem jutott, pótolnom kelllene. Bates Motel-ből például hiába zárkóztam fel az utolsó évad elejére, valahogy nem érdekel Norman kiteljesedése. This Is Us esetében nem rossz az alapkoncepció, annyira nem fogott meg, hogy folytassam. Taboo-t talán nem sokára pótolom. A Shooter alaptörténetét a film alapján ismerem (nem tudom a sorozat mennyit merített belőle). Jelenleg fontosabb pótolnovalóim is akadnak, amelyek elég kiemeltek a listámon.

 3. Edrick szerint:

  A Vikings-t az a baj, hogy nem tudom azt mondani, hogy mindenképpen folytasd, de azt se, hogy nem. Az egész negyedik évad eleje baromi lassan indul be. A harmadik évadnál ehhez elég volt 2-3 rész, itt már tűréshatárig nyújtották, de az etap vége már jó. Viszont vannak olyan zavaró dolgok, mint például hogy Rollo az egyik legérdekesebb karakter lett az évek során, és mégis mennyire nem kezdtek vele semmit. Minden részben kapott 5 percet, és kész, de sokszor még az is el lett bagatellizálva. Többet érdemelt volna annál, amit kapott. És mégis Párizs az egyik húzónév Wessex mellett, amit tartotta még a sorozatot, mert a viking oldal katasztrófaként indult. A mélypont nekem az évad elejéről Ragnar betépett kígyó evős jelenete volt. De ez most nem is lényeg, hanem hogy az évad első felének vége megint jó lett; többször is megcsapott az az érzés, hogy az első évadot nézem. Csak aztán váltás volt, és utána megint építkezés. Ahol, olyan, már lezártnak tűnt dolgokat piszkálnak meg, és hoznak elő, majd zárnak le minden gond nélkül három rész után, hogy csak nézek, és azt kérdezem, hogy “Ez most minek kellett?”.
  Nem egy könnyű sorozat ez. Mármint nem olyan szempontból, hogy nézhetetlen lenne, egyáltalán nem, de úgy lépked előre az időben, hogy ahhoz nehéz hozzászokni, mert ezzel együtt jár, hogy a régi szereplőket szépen fokozatosan háttérbe vonultatják, és kivonják, és jönnek helyükbe az újak, jelen esetben Ragnar fiai – főleg Ivar. Akiktől már nem ugyanazt kapjuk, mint anno Ragnartól, és mégis jó, de már nem ugyanaz. És folyamatosan megyünk előre, a sorozat meg kvázi próbálja féken tartani saját magát, és próbál nagyokat húzni, de ez hol sikerül (de akkor iszonyatosan baromira), hol meg nem. Mert a második etap közepe megint hihetetlenül erős lett. Csak ezzel azt is hozták, hogy az évad végére a sorozat legelején elindított és azóta meglévő dolgokat zártak le, és fejeztek be. (Mondjuk a halu Athelstan a legváratlanabb pillanatokban jelenik meg 😀 Ő egy olyan kártya lett, amit bármikor ki lehet játszani; akár szellem, akár flashback, vele nem tudnak hibázni.)
  Kevés olyan sorozatot tudok, ami ennyire eleven, és ennyire változik. Ha a nagy képet nézem, nem lehet azt mondani, hogy ez nem jó sorozat. Mert az, csak hozzá kell szokni ahhoz, hogy mekkora léptékekkel halad (de azért a viking kultúrát szeretettel várnám vissza nagyobb mértékben), és hogy az milyen változásokat hoz. Mert ebből a szempontból az 5. évad kb egy tiszta lappal indul majd, de hogy aztán az az új dolgokkal mennyire operál jól, majd kiderül.

 4. Desmond Wallace szerint:

  Az elmúlt két hétben egy árva epizódot se sikerült pótolnom a fentiekből. Hogy lesz így nyári dara?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s