Egynyári kaland 2×05

Van még egy rész az évadból, de ha választanom kéne, akkor inkább az elsőre szavaznék. Az idei epizódokból hiányzik az a nagybetűs nyári hangulat, ami két éve kiemelte az Egynyári kalandot a magyar sorozatok közül. Komolyabb lett a sorozat, de a könnyedség jobban állt neki.

A konklúzióval azért még várnék egy picit, és a következő sorokban inkább a legutóbbi epizódra koncentrálnék. Spoileresen folytatom.

Nem igazán értem, hogy miért kellett a 2. évadba ez a sok kapcsolatai dráma, ami megmérgezi a felhőtlen hangulatot. Ráadásul borzasztóan klisés szituációkba keverednek a karakterek, a mostani bulival pedig már végképp eltávolodott az Egynyári kaland az első évadtól.

A forgatókönyvvel nem vagyok kibékülve. A színészekkel nem igazán van probléma, a mellékszereplők is hozzák a kötelezőt, de a történet teljesen kispadra ültette az életvidám hangulatot. Van helyett tinidráma, amely amerikai panelekből épül, de ezek nem nagyon működnek a balatonfüredi nyárban.

Apropó, Balaton. A magyar tenger is eléggé háttérbe szorult ebben az évadban, az aktuális epizódban szinte semmi jelentősége nem volt, pedig eléggé fontos lenne a nyaralás szempontjából. Nyilván a tó mellőzése is a koncepció része, de ha választanom kell, akkor inkább úszom egyet a Balatonban, minthogy biciklivel tekeregjek a parton.

Bence és Zsófi szakítása vakvágányra futtatta az évadot, nagyon nem tett jót ez a forgatókönyvírói döntés a hangulatnak. A csapat eléggé szétszakadt, de pozitívumként legalább ott van Luca, akinek most is volt pár olyan megmozdulása, ami mosolyt csalt az arcomra. Walters Lili kifejezetten jól hozza ezt a nyers modorú lányt. Sajnos 6/10-nél nem volt jobb ez a rész, de talán a finálé majd javít egy kicsit az összképen.

ui.: Az X-Men kikacsintásért viszont jár egy piros pont az alkotóknak.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. vbalazs91 szerint:

    Őszintén szólva nekem jobban bejön ez az évad. Az elsőben olyan komolytalan sztorik voltak néha, amit nézni is fárasztó volt, pl. az a kincskeresés ritka nagy hülyeség volt. De az is, amikor Gábor azt hitte, Peti maffiaügybe keveredett. Szóval ezek abszolút nem hiányoznak.

    És míg szereplők Döbrösi Laura abszolút nem hiányzik, addig Vecsei Miklós eléggé, és ez viszont negatívuma az évadnak. Háttérbe szorult a Balaton, és talán lehetne nagyobb jelentősége, engem különösebben nem zavar. Az talán inkább, hogy kevés ez az epizódszám, és nemcsak azért, mert szívesen nézném tovább, hanem mert így a sztori kissé elnagyolt, amit itt kibontanak, azt sokkal mélyebben, részletesebben meg lehetne tenni, de a kevés idő miatt inkább úgy oldják meg, az a koncepció, hogy a részek között eltelt időben lezajlott valami, és akkor kész, az megtörtént, nem gond, hogy nem láttuk. De azért nekem gond. És ugyan ez az 1. évadban is kb. így működött, de a sok bugyuta történetszál miatt nem zavart, mert nem igazán voltak fontosak, elvoltam a szereplőkkel és a hangulattal, viszont itt kíváncsi lennék a sztorira is jobban.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.