Csontok és skalpok

Mi lesz akkor, ha a vadnyugat találkozik a kannibál indiánokkal? Nem sűrűn futhat az ember össze olyan filmmel, amely ötvözni próbálja a westernt a horrorral, de a Csontok és skalpok ebbe a kategóriába sorolható.

S. Craig Zahler elég jól csengő neveket dirigálhatott ebben a filmben, de hiába volt érdekes az ötlet, ha nem sikerült maradéktalanul vegyíteni a műfaji elemeket. A történet olyan egyszerű, mint egy horrorfilmben, a szereplők pedig pont olyanok, mint egy westernben.

A film egyes jelenetei működőképesek, de ahogy halad a történet, úgy veszít az erejéből, a horror pedig nem igazán működik. Oké, itt vannak ezek a hibbant indiánok, akik olyan kegyetlenek, hogy mindenki retteg tőlük (hűha), de a végére úgy lelassul a történet, és egyre inkább átcsap mesébe. Ennek nem igazán tudtam örülni.

Sajnos a színészek se viszik el a hátukon a filmet. Hiába meggyőző Kurt Russel, aki ugyan uralta a jeleneteit, de a karaktere nem sokat ért. Patrick Wilson alakítása nem nyűgözött le, ellenben Matthew Fox egész meggyőző volt vadnyugati kemény gyerekként. Lili Simmons – ahogy azt már megszokhattuk – itt is ledobta a textilt, de lehet, hogy neki ezt minden szerződésében külön tételként rögzítik.

Mindent összevetve, a Csontok és skalpok nem rossz film, de egy tehetségesebb rendező talán jobban vegyítette volna a két műfajt. Így viszont nem tudott kitörni a film az erős közepes kategóriából. Értékelésem: 60%

Reklámok
Kategória: film
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.