Tóth János 1×17-18

“Negyedórán keresztül lélegeztettél egy alvó embert?”

Az elmúlt hetekben kicsit ráuntam a Duna sorozatára, mivel egymás után több olyan rész is jött, amin nem sűrűn lehetett nevetni. Az a baj, hogy túl sokféle helyzetbe sodorják az írók Tóth Jánost, ami alapvetően nem lenne baj, de kellene ebbe a sorozatba valami állandóság is a két központi karakteren kívül.

Túl sok a karakter, akik egy része gyakran felbukkan, míg mások egy jó ideig nem is szerepelnek, de később mégis több játékidőt kapnak. Egyedül János és Balázs figurája az, akik állandóan kiveszik a részüket a cselekményből. Ez azért is lehet így, mert János folyamatosan új helyzetekbe sodródik, ahol új emberekkel ismerkedik meg, akik így kiszorítják az (elméletileg) állandó szereplőket.

Ha már állandó karakterek, akkor azt meg kell jegyeznem, hogy a pszichológus teljesen felesleges figura, ez a Virginia Sunos történet pedig annyira fárasztó és unalmas, hogy teljesen zsákutcába viszi a sztorit.

A hibák ellenére azonban olykor megcsillogtatják az írók a tehetségüket. Ezt tapasztaltam az 1×17-ben, ami kirángatta a sorozatot az unalom mocsarából, és egészen 7/10-es szintre emelte. Sajnos a 18. rész már nem lett ilyen vicces, és János “haldoklása” során jó pár ziccer kimaradt.

A sorozat legnagyobb problémája a túl sok epizód. Fölösleges volt rögtön ilyen sok részt elkészíteni (nézettségi szempontból pláne), mivel az írók nem tudnak ennyi részt elegendő mennyiségű humorral megtölteni, de olykor azért előfordul, hogy kifejezetten vicces epizódokat prezentálnak. Tóth János kapcsán tehát a kevesebb több lenne. Nem tudom, hogy milyen lesz a folytatás, de még kitartok, és bízom a poénosabb epizódokban.

Reklámok
Kategória: szitkom
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.