Ilyen volt a Frequency 1. évada

Nem lett korszakalkotó, de többnyire szórakoztató epizódokból állt a Frequency sorozatváltozata. A remek pilothoz egyik rész sem érhetett fel, de az írók ügyesen sorozatosították a film sztoriját. Nyilván jóval több idejük volt az íróknak a karakterekkel foglalkozni, és a történeten is csavargattak egy kicsit.

Sajnos Peyton List ismét egy bukott sorozta főszereplője volt, pedig megérdemelne egy olyan főszerepet is, amit a szívükbe zárnak a nézők. Az 1×12-ben volt egy csavar, amit akkor erőltetettnek láttam, de a fináléban szépen göngyölítették tovább a történetet, és egy olyan évadzárót kaptunk, amely ügyesen varrta el a legtöbb szálat. Spoileresen folytatom.

Raimy és Frank volt a két főszereplő ebben a történetben, akiket összekötött a mágikus rádió. Rajtuk kívül még jó pár mellékszereplő gazdagította az évadot, de akadtak köztük kifejezetten egydimenziós figurák is. Leginkább Gordo volt az, akiről szinte semmit se tudtunk meg a 13 rész során.

Az ügyet viszont felgöngyölítették a végére, de azért függőben maradt egy fontos történetszál, hogy legyen muníció a 2. évadra. Sajnos ez már sose fog elkészülni, de a rövid prológus végül szépen lezárta a történetet. Szerencsére a borzasztó maszkokat nem erőltették annyira, mint a pilotban, de azért néha így is kapott belőle a néző.

Mindent összevetve, a Frequency messze nem lett az évad legjobb újonca, de egyáltalán nem bántam meg, hogy végignéztem. Ugyan akadtak gyengébb epizódok, amelyekben ellőttek jó pár klisét, de többnyire azért sikerült kellő tartalommal megtölteni a részeket.

Elsőre elég elcsépeltnek tűnt a csavar a gyilkos kilétét illetően, de aztán egész logikus magyarázatot adtak rá, így pedig már nincs okom a panaszra. Tetszett a pozitív lezárás, de 6/10-nél többet nem érdemel az évad. Ha tudták volna azt a szintet tartani, amit a pilotban mutattak…

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.