Szenvedés a TV2 nyara

Két éve írtam egy bejegyzést arról, hogy mennyire lecsökkent a TV2 nézettsége, és a helyzet azóta se igazán változott. Tavasszal se volt túl rózsás a csatorna helyzete, de akkor még A Nagy Duett egy picit kompenzálta a gyenge hétköznapokat.

Az elmúlt hetekben azonban csak ismételtek főműsoridőben, ez pedig meg is látszik a nézettségeken. Az RTL Klub simán veri a “minőségi” ÉNB-BK párossal a TV2 gyenge kínálat, de teljes nézettségben A hegyi doktor, aki újra a Dunán rendel, is nézettebb a csatorna saját gyártású ismétléseinél. Az elmúlt hetek közönségarányai (18-49) így néznek ki:

21. hét: 10,5% SHR
22. hét: 10,8% SHR
23. hét: 8,1% SHR
24. hét: 7,6% SHR
25. hét: 8,3% SHR
26. hét: 8,2% SHR
27. hét: 7,2% SHR
28. hét: 7,0% SHR

Ezek nem túl fényes számok egy országos csatornától. Összehasonlításképpen álljanak itt az RTL Klub hasonló adatai is:

21. hét: 14,9% SHR
22. hét: 15,0% SHR
23. hét: 15,0% SHR
24. hét: 15,3% SHR
25. hét: 15,7% SHR
26. hét: 15,4% SHR
27. hét: 15,3% SHR
28. hét: 15,0% SHR

Mivel a magyar tévés piac nagyon széttöredezett az elmúlt években, ezek se kiugróan magas számok, de az így is jól látszik, hogy tetemes a TV2 hátránya a konkurenciához képest. A csatorna vezetői pedig hiába jönnek azzal, hogy portfóliószinten csökkent a különbség (kábelen tényleg vannak szép eredményeik), ők is tudják, hogy igazi sikerről csak akkor beszélhetnének, ha a TV2 legalább megszorongatná az RTL Klubot.

Ősszel lehet, hogy ez megtörténik, de nem akar addig várni a TV2, hiszen már jövő héten bevetésre küldi Kasza Tibit. Nem hinném, hogy a Pénzt vagy éveket lenne a csatorna új csodafegyvere, de nyáron nyugodtan lehet vele próbálkozni. Ősszel pedig egy radikálisan új műsorstruktúrával kellene próbálkozni, de erről nemrég már írtam pár sort.

Ha sikerülne a TV2-nek olyan műsorokkal kiszolgálnia a nézőket, amelyekre vevők lennének, akkor az RTL Klub se ülhetne nyugodtan a babérjain, és ennek mi, nézők örülhetnénk a legjobban. Persze könnyen lehet, hogy néhány hónap múlva ismét arról kell majd írnom, hogy mennyire szenved a TV2.

Reklámok
Kategória: tv
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) Szenvedés a TV2 nyara bejegyzéshez

 1. Lengabor szerint:

  Szerintem felháborító az az igénytelenség, hogy 2017-ben is a Humorkoktél a főműsoridős tartalom. 2016-ban is ez volt. 2015 szilveszterén is ez volt. 2015-ben is ez volt, csak Hőhullám néven. De ami a legrosszabb, hogy az a szar nem vicces. A helyükben beraknám főműsoridőre az Amerikai fatert, A Cleveland Showt és a Futuramat 2-2 résszel a Humor+-ról. Hadd legyenek országos csatornán is. Ilyen eredményeket ezek is hoznának és végre valami bevállalósabb dolog lenne, nem a konzerv cucc Liptai Claudiával, aki amúgy már otthagyta őket a bánatba, maximum a Sztárban sztárra szerzik meg. Kasza új műsora pedig szerintem akkora bukás lesz, mint Tilla két szarja volt. Az 50 milliós játszma óta nem volt értelmes vetélkedő ezen a csatornán.
  Az egészben a legszomorúbb, hogy az RTL fosa minden különösebb megerőltetés nélkül is veri ezt, így végül is a színvonal megmaradt a béka hátsója alatt. Ezért nem is foglalkozom én ezzel. Akár már inkább a kábelcsatornák, vagy még inkább a németek kínálata villanyoz fel, ezt meg nézzék azok, akik összehozták.

 2. Desmond Wallace szerint:

  Szerintem ezért is vetik most be a Pénzt vagy éveket!-et, mert ha bukik, akkor könnyű szívvel kaszálják, ősszel viszont jobban fájna nekik egy főműsoridős Kasza.

  Roppant kíváncsi leszek az őszi műsorrendre. Tavaly is nagy tervekkel jöttek, de aztán gigabukta lett a sztárakadémia.

 3. Desmond Wallace szerint:

  29. hét:
  TV2 6,3% SHR
  Film+: 6,5% SHR

  Ez már elég ciki.

 4. Flanker szerint:

  eléggé

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.