Trónok harca 7×02

A Trónok harca azon a szinten folytatta a 7. évadot, amelyiken egy hete elkezdte. Igaz, lassan haladnak az események, de amíg ilyen szépen alakítják a szálakat az írók, addig én nem fogok panaszkodni.

Igazából nem sok dologról lehet most beszélni, de röviden azért megpróbálok reflektálni erre az epizódra. Spoileresen folytatom.

Hiába rendelkezik Dany kellő nagyságú sereggel, a birodalom meghódítása nem lesz gyerekjáték. Cersei a végsőkig ragaszkodni fog a vastrónhoz, és most egyre közelebb került ahhoz, hogy Euron legyen az új szövetségese.

Szép csendes mederben folydogáltak az események, de aztán a végére elszabadult az őrület. Euron megérkezett a lopakodóival és lezúzta Yara flottáját, majd szerzett néhány értékes foglyot, akikkel elnyerheti Cersei bizalmát. Méltó társak lesznek ők ebben a háborúban. Az ütközet koreográfiája nem volt nagy szám, de az kiderült belőle, hogy a Homokkígyók nem bírják a tengert, Theon pedig ismét haszontalannak bizonyult.

Ezzel az akcióval Dany terveinek is lőttek, de majd elválik, hogy milyen új stratégiát ötlenek majd ki a tanácsadói. Megjegyzem, tetszett a Varysszal folytatott eszmecseréje. Az biztos, hogy a sárkányok özvegy anyjának így még égetőbb szüksége lesz feltámadt Jonra, aki nem csupán Észak védelmezője, hanem a Mások elleni küzdelem vezéralakja is lehet. Kisujj közben az árnyékban somolyog, és ki tudja, hogy mi járhat a furfangos agyában.

Deres, Sárkánykő és Királyvár mellett egyéb helyeken is történtek érdekes események. Sam már olyan jól halad a tanulmányaival, hogy a 7×03-ra már ki is gyógyítja a szürkehámból Mormontot, aki rögvest futhat is kedvenc királynője elé. Meglepődnék, ha nem lenne sikeres a műtét.

Közben Arya két régi ismerőssel is találkozott, hogy aztán elinduljon a rég nem látott otthona felé. Ha belegondolunk abba, hogy észak felől Bran is közeledik, akkor hamarosan megtörténik a nagy családegyesítés, csak éppen Havas Jon lesz házon kívül; bár az ő családfában betöltött szerepe már tavaly átértékelődött.

Összességében elégedett voltam a látottakkal. A látvány csillagos ötös, a történet ugyan lassan, de halad. Kimagaslóan jó párbeszédben viszont gyengült a sorozat, de ezt eddig ügyesen kompenzálják az írók. 7,5/10 jár erre a részre is. Várom a további fejleményeket!

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. hajnicka szerint:

    Nagyon tetszett a kezdés, komolyan aggódtam a Pókért 🙂 Ariat nagyon szeretném kedvelni de számomra nagyon nem hiteles a színésznő 😦 Szerintem Olena mama a mérhetelen bosszúvágyával az áruló a csapatban 🙂 Sansa egyszer idegesítő máskor nem 🙂 Remélem szereti annyira Havast, hogy nem árulja el 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.