Dark Matter 3×09

Valószínűleg nem sok olvasóm nézi ezt az űrsci-fit, pedig a Dark Matter roppant szórakoztató tud lenni a maga módján. Nincsenek lélegzetelállító díszletek, a költségvetés nem verdesi a sztratoszférát, de az írók rendkívül jól sáfárkodónak azokkal az ötletekkel, amelyeket láthattunk már jó pár sci-fiben.

Ez az évad is nagyon kellemes kikapcsolódást nyújt, és egyértelmű, hogy sose kerül be a Dark Matter a kritikailag elismert sorozatok közé, de roppant szerethető darab a jelenkori palettáról.

A legutóbbi epizód volt talán eddig a legjobb mind közül. Remek volt az ötlet, és annyi poént zsúfoltak ebbe a 40 percbe, hogy azt sok szitkom is megirigyelhetné. Jót tett a sorozatnak, hogy egy kicsit kiszakadt a megszokott környezetéből. Spoileresen folytatom.

Nemrég volt egy időhurkos epizód, ami ügyesen bánt a témával, most pedig jött egy időutazásos rész, ami szintén nagyon szórakoztató lett. A galibát most a Blink Drive okozta, amely 600 évvel korábbra küldte vissza a csapatot. Ez konkrétan a jelenkort jelenti, szóval kiderült, hogy a sorozat a 27. században játszódik. Ha nem tévedek, akkor erről eddig nem volt szó a sorozatban.

Ez az időutazás remek lehetőséget adott az íróknak arra, hogy megcsillogtassák a kreativitásukat, és éltek is ezzel a lehetőséggel. Nem is tudom, hogy összesen hány poént sikerült belezsúfolniuk ebbe a 40 perce, de futószalagon jöttek egymás után, és egyszerűen jó volt nézni ezt a kis kiruccanást 2017-be. A végén már folyamatosan mosolyogtam.

Igaz, a cselekmény nem sokat haladt előre, de valahogy most ezt nem is bánom, mivel ezt az időutazást még elnézegettem volna egy darabig. Túl gyorsan lezavarták az eseményeket. A három gyerekről rögtön a Stranger Things jutott az eszembe, de ez se volt probléma, mivel aranyosan illeszkedtek ebben az epizódba. Ráadásul hipergyorsan tudnak biciklizni.

Mindent összevetve, remekül szórakoztam ezen az epizódon, így nem sajnálom rá a 8/10-et. Ha nem csalnak az emlékeim, akkor eddig ez volt a legjobb rész a sorozat történetében. Kíváncsian várom, hogy hogyan alakulnak az események a folytatásban, és remélem, hogy ezt a csapatot már nem bolygatják meg egy esetleges 4. évadban sem. Ryo meg mehet a levesbe!

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Messor On Kryel szerint:

    Szeretném ha lenne 4. évad. Egyértelműen fejlődik a sorozat, az elmúlt pár rész nagyon jól sikerült, remek szórakozás volt.
    Mikor az android felsorolta az álcáikat majdnem leestem a székről a röhögéstől. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.