Trónok harca 7×03

Lassan már itt is van a 4. rész, szóval csak röviden emlékeznék meg a legfrissebb eseményekről. Westeros továbbra sem okoz számomra csalódást. A Jég és a Tűz dala egyre erőszakosabb húrokat penget, zajlik a harc a trónért, hullanak a mellékszereplők, miközben gyengül az emberiség, pedig az igazi ellenség még meg sem érkezett. Spoileresen folytatom.

Papíron Daenerys serege a nyerő, de Cersei stratégiai előnybe került a sárkánymamával szemben. Havas Jon viszont karnyújtásnyira van tőle, és meglepődnék, ha nem kötnének gyorsan szövetséget. Persze Dany még ragaszkodik a meghajláshoz, de fogytán vannak a szövetségesei, szóval muszáj lesz leszállnia a magas sárkányról.

Kettejük találkozása volt egyébként az epizód fénypontja. Remek párbeszédek zajlottan Sárkánykőn, amelyeket kifejezetten élvezetes volt hallgatni. Természetesen Tyrion is hozzátette a magáét a jelenetekhez.

Deresben folytatódott a Starkok családegyesítése, megérkezett Bran, és már csak Arya hiányzik ahhoz, hogy mindenki hazataláljon. Minden bizonnyal erre se kell sokat várnunk.

Cersei számára édes a bosszú. Ebben a részben több ellenségét is sikerült kiiktatnia, ráadásul csatát is nyert a semmiből előbukkanó hadserege, tehát egy darabig nincs min mérgelődnie. Megjegyzem, a csatákat eléggé költségkímélő módon intézték el ebben a részben.

A zárójelenet is eléggé ütős volt most, szóval majdnem minden helyén volt ebben az epizódban. 8/10-re értékelném a látottakat. Azt azért még megjegyzem, hogy ezeket a lopakodó seregeket/flottákat nem kéne azért ilyen gyakran alkalmazniuk az íróknak, mert így elég meseszerű lesz a történet.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.