Trónok harca 7×04

Most mondhatnám, hogy azért késett (már megint) az írás az aktuális részről, mert még mindig az események hatása alatt vagyok, de ez nem lenne igaz. Bőven lett volna rá lehetőségem, hogy leírjam a véleményemet a 7×04-ről, de lusta voltam.

Így azonban lett egy extra bekezdése ennek a bejegyzésnek, ami nem olyan rossz dolog. Komolyra fordítva, a Trónok harca 7. évada nagyon szépen alakul. Spoilerek nélkül csak annyit írhatok, hogy most tényleg olyan látványt kaptunk, amit rendszerint csak mozikban láthatunk.

Szerencsére azonban nem csak ennyiből állt ez az epizód, mivel a látvány mellett a tartalom is a helyén volt. Nagy kár, hogy már csak három rész van az évadból! Spoileresen folytatom.

A cselekmény egyébként elég kiszámítható, de a kivitelezés csillagos ötös. Abszolút nem volt meglepő, hogy a szövetségeseit veszített Dany beveti a szuperfegyverét. Így pedig egy olyan 10 percet produkált a Trónok harca, amely ott van a legjobb jelenetek között. Bebizonyosodott ugyan, hogy a sárkányok se sebezhetetlenek, de jobb, ha nem akad össze velük az ember, mert a sárkánytűz mindent felemészt. Azért is volt különösen izgalmas, mert mindkét oldalon volt olyan szereplő, akiért tudtam izgulni.

A csata mellett most minden más eltörpült, pedig azért akadt itt sok egyéb érdekesség is ebben a részben. Jon és Dany beszélgetései is élvezetesek voltak, ahogy Arya hazatérése is frappáns lett, és még kiemelhetnék pár apróságot Deresből és Sárkánykőről is.

A lényeg tehát az, hogy idén nagyon élvezem a Trónok harcát, folyamatosan erősödik az évad, látszik a beleölt energia, és eddig ez az epizód volt a legjobb (8,5/10). Talán a maradék három rész se okoz majd csalódást. Gondolom, most még a trónért folyik majd a harc, hogy az évad végére bekopogtassanak a Falon a halottak, no meg Más szerzetek.

Egyébként ha már így szóba került ez az északi fenyegetés, akkor van itt egy kis bökkenő. Ugyebár egyre hidegebb lesz, és ha a Westeros körüli tengerek vize nem tartalmaz elegendő fagyállót, akkor az Éjkirály serege simán kikerüli majd a Falat a befagyott tengeren. Nyilván ez a probléma a múltban is fennállt, szóval kíváncsi leszek, hogy mit hoz majd a jövő.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.