Trónok harca 7×06

A 7×05-tel egy kicsit nyugalmasabb vizekre evezett a Trónok harca, az 7×06 viszont ezerrel pörgött. Azt nem mondom, hogy nem akadt itt néhány megmosolyogtató húzás, de ezektől függetlenül is nagyon jól működött az epizód. Spoileresen folytatom.

Már eleve ez a küldetés, hogy “hozzunk Cerseinek egy élőhalottat” jó nagy marhaság, hiszen Jonék rendesen betojtak már a Másoktól, de egy maroknyi harcossal majd ügyesen elrabolnak egy járkáló hullát, mert mi sem egyszerűbb ennél. Ha valaki ezen nem tud túllépni, akkor valószínűleg az egész epizódot nem nagyon tudta értékelni.

Szerencsére engem az ilyen logikátlan húzások nem tántorítanak el a sorozattól, ez az északi kiruccanás pedig egészen jól működött. Nyilván az epizód utolsó harmada hozta a csúcspontot, de előtte is voltak érdekes momentumok, ráadásul ott voltak még a Stark lányok beszélgetései, amelyek szintén tele voltak feszültséggel.

A végső csatajelenet ismét remek koreográfiát kapott, gyakorlatilag minden a helyén volt, a sárkányok érkezése pedig már csak hab volt a tortán. Az Éjkirály azonban nem jött zavarba a hirtelen felbukkanó szárnyas jószágoktól, és lazán kilyuggatta az egyiket. Drámai pillanatok, akciódús körítéssel.

A mentőakció ugyan sikeres volt, de az Éjkirály hatalmas ajándékot kapott a Sárkányok Anyjától. Így már neki is van egy repülő tömegpusztító fegyvere, amely nyilván nem tüzet, hanem jeget okád majd. Vajon ezzel a jószággal fog átrepülni a Falon?

Nagy kár, hogy már csak egy rész van hátra az évadból. Tíz részben talán még jobb lehetett volna ez az évad, mivel a tempó néha nagyon gyors. Gyakorlatilag átestek a ló túloldalára a készítők. Míg az első évadokban akár tíz epizódon keresztül mentek a szereplők, hogy elérjék az úti céljukat, most percek alatt szelnek át egy fél kontinenst. Persze az arany középutat mindig nehéz megtalálni.

Komolyabb szereplő ebben a részben se távozott a sorozatból. Thoros csak egy sokadik mellékszereplő volt, az arctalan statisztákról, akik hullottak a csata közben, meg fölösleges is beszélni. Kiderült viszont, hogy Gendry nem csak a kalapácshoz ért, hanem remek futó is, hiszen ilyen hidegben is simán lenyomott egy ultramaratont.

Nem akarok azonban több szőrszálat hasogatni, mert tényleg élveztem az epizódot. 8/10 simán jár a látottakra. Kíváncsi leszek a fináléra. Gondolom, nem csak annyiról szól majd, hogy Királyvárban tárgyalnak a fegyverszünetről a felek.

Ott van még Bran is, aki eddig nem sok hasznára volt a királyságnak. Kisujj deresi sugdolózásai se értek még véget, Sam is közeleg észak felé, Euron se jelentkezett már egy ideje, de a lényeg az Éjkirály serege. Igazából elég lenne egy seregnyi íjász, akik obszidián-nyílvesszőkkel próbálnák likvidálni a Másokat, hiszen nincsenek túl sokan. Persze most már ott van a feltámasztott sárkány is… Félek, hogy a sorozat végére nem marad belőlük egy élő példány sem.

ui.: Gondolkodtatok már azon, hogy mi motiválja az Éjkirályt? Minek akarja lerohanni Westrost?

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) Trónok harca 7×06 bejegyzéshez

 1. Skate szerint:

  Ezek a videók felvetnek pár érdekességet.

 2. Messor On Kryel szerint:

  “Tíz részben talán még jobb lehetett volna ez az évad, mivel a tempó néha nagyon gyors.”
  Nem gyors, inkább teleportálós. Most már tényleg rohadtul idegesít, hogy egy holló több ezer mérföldet megtesz naponta, egy sárkányról nem is beszélve. Genrdy meg az etióp maratonisták upgradelt változata -20 °C hidegben is. 😀 Sorolhatnám még ezeket a teleportálós megoldásokat.
  Pedig tényleg jó lenne a sorozat, de ezzel számomra egy fantasy világot teljesen romba döntenek. Túlságosan nagy falat ezt ennyi részbe besűríteni, főleg ilyen banális húzásokkal megoldva a távolság és idő problémáját.
  Az epizód egy 5/10, a fent említettek miatt számomra szinte élvezhetetlen volt.

 3. koka szerint:

  Engem is sírba visz ez a folytonos teleportálgatás. Emiatt nem is tudtam élvezni az epizód nagy részét, pedig a látvány tényleg rendkívül színvonalas. Jobban is megoldhatták volna ezt az írók. Mondjuk ha Jon kevesebbet malmozik Sárkánykőn, már az előző részben elindultak volna a falon túlra, és körbe is vették volna őket a holtak serege, akkor be tudtak volna érni erre az epizódra a csata előzményei. Így csak kapkodás az egész.
  Arya meg Sansa szál elmegy, bár félek, hogy az egészből a végén semmi nem lesz, max csak annyi, hogy Kisujj megint tudott egy egészségeset sz@rkavarni. 🙂

 4. Desmond Wallace szerint:

  Tény, hogy ezeket a teleportálásokat okosabban is megoldhatták volna.
  Hiányzik az alkotóknak az írott alapanyag?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.