Trónok harca: véget ért a 7. évad

Sikerült megemésztenetek a finálét? A Trónok harca elég jó évadot produkált idén, szépen alakulgat a végjáték, amelyből majd minden fontos szereplő kiveszi a részét. A lényeget gyakorlatilag már leírtam évad közben, de most összegezném a látottakat.

Csupán hét rész volt ez az évad, és az a kevés epizód itt-ott azért rányomta a bélyegét az eseményekre, mivel helyenként olyan gyorsan pörgött a cselekmény, hogy a szereplők már-már megtanultak teleportálni. Ez leginkább az évad első felében volt szembeötlő; bár a 7×06 is tartogatott némi maratonfutást a nézőknek.

Ezt leszámítva, olyan sok bajom nem volt az évaddal. Egészen jól szórakoztam a hét rész során, a cselekmény pedig szépen bontakozott ki bennük. Igaz, a karaktereket még mindig féltő gonddal terelgették az írók, így csak kevés lényeges figura esett áldozatául ennek az évadnak.

Az egyik nagy haláleset viszont éppen a fináléban volt, de erről már csak a spoilerfalon túl merek értekezni.

Kisujj halálát nagyonügyesen oldották meg az írók. Sansa jól kitanulta a mesterséget a nagymestertől, aki most a saját kardjába tőrébe szaladt bele. Persze a finálé legfontosabb eseménye nem Deresben, hanem Királyvárban történt, ahol elméletileg egyezségre jutottak az ellenségek, csak éppen Cersei nem az a barátkozós típus, szóval nem lesz egyszerű a Mások elleni hadjárat.

Már csak azért sem, mert az utolsó percekben komoly rés keletkezett a Falon, amit eddig mindenki elpusztíthatatlannak hitt, de az Éjkirály remek paripát kapott ajándékba a Sárkányok Anyjától, így pedig már nem is okozott számára gondot a Fal “megmászása”. Mi lesz most itt? Sárkány nélkül se voltak gyengék a holtak, de most végképp borultak az erőviszonyok. Persze ott van még Bran is, aki ebben az évadban is “roppant hasznos” információkkal látta el a szeretteit, de egy majdnem ismeretlennel azért megdumálták Jon származását. Ez egy kicsit fájt, de hátha a végjátékban majd lesz haszna a háromszemű hollónak.

Az egy picit vicces, hogy az évad előtt úgy harangozták be Euront, hogy sokkal elmebetegebb lesz, mint Ramsay, ehhez képest a fasorban sincs az északi fattyúhoz képest. Havas Jon viszont sikeresen megfektette a nagynénjét, és meglepődnék, ha nem foganna meg hamarosan a tűz és jég gyermeke.

Összességében elégedett vagyok ezzel az évaddal is, de a lényeg úgyis az lesz, hogy az utolsó évad ne okozzon majd csalódást. 8/10-re értékelném a látottakat. Azt hiszem, hogy a végjáték se lesz majd unalmas, és bízom benne, hogy nem az Éjkirály ül majd a trónra. Ha van kedvetek, kommentben lehet tippelni arra, hogy ki marad életben a végére.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.