Rick és Morty 1×01

Ez meg mi a fene volt? Sokat hallottam már erről az animációs sorozatról, a Comedy Central pedig most elhozta Magyarországra is ezt a közkedvelt sorozatot, így én is bevizsgáltam az első részt. Az első mondattal nagyjából összegeztem is a véleményemet, mert 20 perc után nem igazán tudom, hogy mit is gondoljak a Rick és Mortyról.

Adott egy alkoholista zseni vénember, aki utazni tud a dimenziók között, és ott van az unokája, akit előszeretettel szeret magával vinni, hogy együtt keveredjenek furcsábbnál furcsább kalandokba.

A folyamatosan nyáladzó öreg eddig nem túl szimpatikus figura, az unokája viszont… róla még semmi gondolatom nem támadt. Ez az első kaland roppant furcsa volt, és egyelőre gőzöm sincs, hogy mit is esznek rajta a népek.

Ennél az egy résznél azonban még nem állok meg. Legalább egy epizódot még nézek belőle, hátha akkor már kialakul bennem valami átfogóbb kép a Rick és Morty kapcsán.

Kategória: animáció
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

5 hozzászólás a(z) Rick és Morty 1×01 bejegyzéshez

 1. Skate szerint:

  Engemet eleve taszít ez a minimalista rajzstílus, viszont, amit leművelnek ebben a sorozatban, minden, csak nem szokványos. A rengeteg ötlet. A különféle dimenziók. Igazán az évad második felében nyilvánul meg, mit is tud igazán a Rick és Morty. A 2. évadban csúcsra járatják mindezt.

 2. mrtranlehuy szerint:

  Utalasok es szoviccek miatt imadom meg hogy meg hogy beteges

 3. Desmond Wallace szerint:

  Az 1×02-n már többször is nevettem.

 4. Edrick szerint:

  A mélyebb dolgok talán csak a második évadtól válnak érezhetőbbé, de kreatív humor terén már az első évad is elég elszállt volt (a pilotot leszámítva, de a második rész szerintem már sorozat egyik legjobbja).
  A szinkronban pozitívan csalódtam, egész jól sikerült (de Nemes-Takách Kata hiánya mint Summer még mindig fáj egy kicsit, nagyon kíváncsi lettem volna rá 😦 )

 5. Lengabor szerint:

  Megnéztem az első két részét, de nem. Nagyon nem. Ótvaros nagy faszság volt az egész, gyakorlatilag olyan, mintha egy elmeháborodott idióta agymenését nézhettük volna meg. Nem mondom, hogy egyszer sem nevettem rajta, de ez sokkal inkább a kínos kategória volt. Engem 2013-ban a Dan a világ ellen című animációs sorozat is roppant mód irritált a főszereplő karakter miatt (az, hogy őt is Háda János szinkronizálta, nyilván csak véletlen), úgyhogy azt is záros határidőn belül kaszáltam, de erre sem valószínű, hogy több időt áldoznék. Pedig 31 rész nem túl sok és az animációkat is szeretem, de azért minden nekem sem kell.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.