Templomosok: 6 rész után

Hat rész után már egy kicsit árnyaltabb képet lehet festeni a History Channel történelmi sorozatáról. A történet alapvetően a templomosokról szól, akik a Szent Grált kutatják, de közben betekintést nyerhet a néző a párizsi királyi udvar életébe is. Ha szereti az ember az ilyen történelmi kalandokat, akkor ezt is értékelni fogja.

A cselekmény önmagában elég érdekes lenne, ha nem tartalmazna olyan húzásokat, amelyeket még a szappanoperák is megirigyelnének. A forgatókönyvön még lehetett volna dolgozni, mert akkor biztos, hogy maradandóbb élmény lenne a Templomosok. A karakterek szépen lassan kitörnek az egysíkúságból, de egy ügyesebb író itt is sokat tudna javítani az összképen. Spoilerek nélkül folytatom.

Az biztos, hogy engem érdekel ez a cselekmény, de néhány írói húzáson azért már sikerült kiakadnom. Ezeknek az ultraklisés fordulatoknak az írószobában kellett volna maradniuk. Egy picit lelombozó, hogy egy igényes történelmi sorozatban ilyen blőd megoldásokkal élnek az írók.

A külsőségek viszont rendben vannak. A kosztümökön és a díszleteken is látszik az igényesség. Történelmi sorozatoknál gyakran előjön az a kritika, hogy “ez nem így történt”, de ezek az alkotások nem dokumentumfilmek, és nem a középkori történelemmel napi szinten foglalkozó tudósok számára készülnek. Szóval fölösleges azon kiakadni, ha az írók nagyvonalúan kezelnek néhány történelmi tényt. Ennél nagyobb gond az, ha a cselekményt csak klisés fordulatokkal tudják izgalmas mederbe terelni.

Összességében én azt mondom, hogy élvezem ezt a történetet, a főszereplőt már egészen megkedveltem, de egyelőre a Templomosok nem tudott kitörni a 6/10-es kategóriából. Ha a forgatókönyvírók egy picit hanyagolnák a szappanos megoldásokat, már boldogabb lennék.

Kategória: sorozat
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. hajnicka szerint:

    Nagy csalódás 😦 Az első részt sem tudtam végig nézni 😦

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.