Bosszúállók: Végtelen háború

Szinte az összes Marvel-hős összejött, hogy felvegyék a kesztyűt Thanos ellen, aki drasztikus demográfiai lépésre készül. Ehhez azonban még szüksége van pár végtelen kőre, és akkor elégedetten csettinthet a jól végzett munka után.

Az elmúlt években jó pár szuperhős csatlakozott Vasemberékhez, a fontosabb karakterek megkapták a saját filmjüket is, most pedig együttes erővel próbálják megakadályozni Thanos nagyszabású tervét. Mivel két részes ez a Végtelen háború, így senkinek se okozhatott meglepetést, hogy ennyivel még nincs vége a dalnak.

Én az elmúlt években már kicsit kezdtem ráunni ezekre a szuperhősös filmekre, de mindig akadt pár kivétel, ami után elégedetten állhattam fel a fotelből. Most is egészen jól szórakoztam, de az is biztos, hogy nem a Végtelen háború lesz az új kedvenc Marvel-filmem.

A cselekmény nem túl bonyolult, néhol egészen kiszámíthatóak a fejlemények, a végkifejlet pedig csak akkor ütött volna, ha valóban így maradna a helyzet. Az ismert figurák hozták a szokásos formájukat, lendületes és akciódús volta film, de ebben igazából semmi újdonság sincs, hiszen ezt már megszokhattuk az elmúlt években a Marvel-filmektől.

Mivel valójában ez a film is egy sorozat része, csak nem a tévében nézhetjük, így bizonyos eseményeket csak spoileresen lehet kitárgyalni, ezért most spoileres vizekre eveznék, ha nem bánjátok.

A rendezők elég nagy csatát prezentáltak a film végén, de hiába jött a felturbózott Thor, Thanost nem tudta megállítani, így pedig beteljesült a nagy terv: megfelezte az univerzum népességét. Az elmúlás nem kerülhette el a hősök egy részét sem, így jöhettek a drámai képsorok, ahogy atomjaira hullott szét például Pókember.

Ezek a jelenetek csak akkor lettek volna igazán ütősek, ha tényleg halottak is maradnának ezek a karakterek, de tudjuk, hogy ez nem így lesz. Már csak üzleti okokból sem, de a képregényekben eleve gyakran támadnak fel az egyes figurák, szóval itt csak az a kérdés, hogy hogyan térnek vissza az életbe ezek a hősök.

Mindent összevetve, jól szórakoztam a Végtelen háborún, de az is biztos, hogy nem ez lesz az év filmje. Sodrú lendületű képregényfilm, de hiányzik belőle az igazi tartalom. Kíváncsi vagyok a folytatásra is, de a körmömet azért nem fogom miatta lerágni a következő hónapokban. Értékelésem: 75%.

ui.: A bolygó neve: Halál megidézésért jár a pacsi az íróknak.

Reklámok
Kategória: film
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

6 hozzászólás a(z) Bosszúállók: Végtelen háború bejegyzéshez

 1. kissur szerint:

  Azt észrevetted, hogy azok maradtak életben, akik az első Bosszúállók filmben szerepeltek? Lásd Vasember, Thor, Amerika Kapitány, Hulk, Fekete Özvegy.
  Akkor ütött volna, ha azok halnak meg, akik nem kapnak új filmet. Tehát fordítva minden.

 2. Flanker szerint:

  “ui.: A bolygó neve: Halál megidézésért jár a pacsi az íróknak.”
  Ez hol volt?

  Na igen, amikor Pókember is, nekem ott vált “hiteltelenné”. De ettől még erősen várom a lezárást.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.