Exatlon Hungary 1×17

A tegnapi részről muszáj vagyok külön is írni, mivel immár nettó 100 perces a műsor, amit úgy ér el a TV2, hogy feldúsították fölösleges percekkel. Ez nem túl szimpatikus számomra.

Ismét villajáték volt, a sporttal természetesen továbbra sincs baj, de a Kihívók szájkaratéjából már egy cseppet elegem van. Szerencsére még mindig az akadálypályák dominálnak, de a valóvilágos körítés nagyon nincs ínyemre. Spoileresen folytatom.

Bán Norbi helyére nem ékezett új versenyző, ami azt jelenti, hogy kiegyenlítődött a két csapat létszáma. Hétfőn ismét vertük a románokat (10:4), tegnap pedig jöhetett az újabb küzdelem a villáért, amelyben újra a Bajnokok nyertek. Nagyon hosszú volt a felvezetés (20 perc), majd bő 20 perc ment el a végén az újabb ordibálásra, szóval a tiszta játékidő jelentősen csökkent az Exatlon Hungary-ben.

A Bajnokok és a Kihívók között az intelligencia a legnagyobb különbség. Utóbbiak közül a srácok nagyon nehezen viselik el egymást, ráadásul némelyikük kifejezetten rossz vesztes. Rögtön egymásnak esnek, ha valami nem úgy sikerül. Persze lehet, hogy csak egy nagy színjáték az egész, hiszen azt nem lehet tudni, hogy milyen instrukciókat kapnak a műsor alkotóitól. Gyanítom, hogy nem csak maguktól ekkora gyökerek.

A műsoridő tehát hosszabb lett, nettó 70-ről 100 percre hígult a tartalom. Ezzel szokta elszúrni a TV2 a műsorait. Napi másfél óra bőven elég lenne az Exatlonból, erre már majdnem bruttó két és félnél tartunk. Igaz, tegnap se kezdődött pontosan a műsor (19:10-kor indult, 21:10-re vége volt), de nem egy dominikai valóvilágot akarok nézni, amelyben a Kihívók verbális agressziója tartja fenn az érdeklődést. Önmagában a pályák is vannak elég izgalmasak, de a TV2 nem tudja elég műsorral megtölteni a főműsoridőt, így feldúsítják ezekkel a teljesen felesleges jelenetekkel.

Eddig tolerálható volt a valóvilágos percek mennyisége, de ha továbbra is 30-40 perc valóságshow lesz, akkor csökkenni fog a lelkesedésem, és lehet, hogy a nézettség is. Utóbbi persze alakulhat pont fordítva is, hiszen a nézők egy része vevő az ingyencirkuszra. Szóval az Exatlon Hungary lényegi részét továbbra is nagyon csípem, de a tábori idétlenkedést már erősen kezdem unni.

Reklámok
Kategória: tv
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

11 hozzászólás a(z) Exatlon Hungary 1×17 bejegyzéshez

 1. debali szerint:

  Szia! várható volt a műsoridő növekedése, köszönhetően az Örökösök -számomra érthetetlen- magas nézettségének, és a Milliomos szerény teljesítményének. Tehát értelemszerűen azt kellett megnyújtania a tv2-nek, amit néznek, így kellett több vv-s, valóságshow-s elem, hogy meglegyen a a bő 2 órás műsoridő.

  • Desmond Wallace szerint:

   Nem hiszem, hogy ez a jó megoldás. Az RTL 4 műsort is ad hétköznap esténként főműsoridőben, a TV2 csak kettőt. Ha egy jó műsort felhígítunk (pl. Exatlon), akkor biztos, hogy gyengül az összkép.

   Az Örökösök nézettsége nem lep meg. Teljesen nézhető napi sorozat. Sokkal értelmesebb szórakozásnak tartom, mint a BK-t vagy az ÉNB-t.

   • asd szerint:

    Szerinted mennyi esélye van annak hogy az énb-t mostanában befejezzék vagy áttegyék az RTL2-re? Elég régóta gyengélkedik már. Mondjuk nem hiszem hogy túl sok pénzbe kerülne. Tavasszal kiváncsi leszek mi lesz, a Drága Örökösök gondolom legalább nyárig menni fog, de lesz Konyhafőnök is.

 2. asd szerint:

  Gelencsér Tími pár képe egy külön posztot is megérne, nagyon ott van a csaj.

 3. Desmond Wallace szerint:

  Gelencsér Timi: nem véletlenül volt szépségkirálynő.
  ÉNB: Én nem sok esélyt látok a kaszára. Annyira nem hoz rosszul.

  • asd szerint:

   De ha a Konyhafőnök visszatér akkor nem lesz hely neki az RTL-en. Hátha átteszik az RTL2-re.

   • asd szerint:

    10 százalék körüli közönségarányt az ÉNB helyett bármilyen más műsor tudna hozni.

 4. Desmond Wallace szerint:

  Nem. A heti sorozatok nem hozzák azt a szintet. Nem véletlenül tették későbbre őket.
  Persze ott vannak még a készülő magyar sorozatok is, és nem hiszem, hogy mindegyik szombat estére jönne.
  Én nagyon örülnék neki, ha az ÉNB eltűnne az RTL Klub főműsoridejéből, de amíg 18-49-ben veri a konkurenciát, erre nem sok esélyt látok.
  Azt nem tudom, hogy mire készül a csatorna tavasszal, de biztos, hogy lesz változás a mostanihoz képest.

 5. asd szerint:

  Napi műsorra gondoltam. Például kvízműsorra. És ha jól tusom az ÉNB nem is mindig veri a konkurenciát. Már rég kiffuladt, önmagában nem állja meg a helyét, csak utánfutó műsorként.

 6. Desmond Wallace szerint:

  Én egyáltalán nem akarom védeni, de múlt héten minden nap verte a konkurenciát.

 7. asd szerint:

  Vagy még az is megoldás lehetne hogy rövidebbre veszik a műsoridőt Pl így:
  19:00 Drága Örökösök
  20:00 BK
  20:40 Konyhafőnök
  21:50 ÉNB

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.