Új sorozat a Dunán: 1890

Március 4-én egy szlovák krimisorozat indul a Dunán, ami már a címével (1890) belövi, hogy ez bizony egy történelmi krimi lesz. Ráadásul a főhős egy budapesti detektív (Márton János), akit Betlérbe hívnak egy gyilkossági ügyet kinyomozni.

Rendező: Begányi Péter. Forgatókönyv: Nagy Péter. Szereplők: Ján Koleník, Stanislav Majer, Milan Ondrík, Martin Nahálka, Varga Anikó, Kerekes Vica. A hivatalos ismertető szerint erre számíthatunk az első évadban:

“A betléri kastély egyik szobalányát, Erzsit ugyanis rejtélyes körülmények között meggyilkolták. Márton a gróf vendégeként vizsgálódik és számos gyanúsítottra akad: szép nőkre, morcos férfiakra és a titokzatos szoroskői démonra. Legfőbb segítője
Cerny strázsamester, a rendfenntartás helyi vezetője, valamint két zsandár, akik nem minden esetben bizonyulnak hatékonynak, de legalább lelkesek. A babonás falubeliek a helyi démonnak tulajdonítják a bestiális gyilkosságot, így hőseink feladata rácáfolni a hiedelemre.”

Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy az alkotók hogyan álltak hozzá a krimi történelmi hátteréhez. Sajnos az időpont (22:25) nem túl előkelő, de a Duna TV-n úgyse számít a nézettség. A premierig az Új Szó írását ajánlom a pilotról.

ui.: Amikor először olvastam erről a sorozatról a héten, akkor rögtön A láthatatlan seb jutott eszembe. Már többször is írtam, hogy milyen jó kosztümös nyomozós sorozat lehetne belőle, de úgy tűnik, hogy a szlovákok megelőztek minket.

Kategória: hír
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Új sorozat a Dunán: 1890 bejegyzéshez

  1. Flanker szerint:

    1. Apró typo: Kerkes Vica 😉
    2. Dicséretes hogy hoznak be környékbeli országok sorozatait
    3. De ezért az időpontért jár a ****korbács..

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.