Jön A koronás sas

Június 23-án egy lengyel történelmi sorozat indul az M5-ön. A koronás sas a 14. századi Lengyelországban játszódik. Az epizódszám (84 rész) alapján inkább telenovellának tűnik, de hátha tévedek. Eddig 3 évad készült belőle, és a 84 rész alapján úgy néz ki, hogy az elsőt vásárolta meg az MTVA.

A hivatalos ismertetőt megtaláljátok a Bővebben mögött.

“1325-öt írunk. 5 év telt el Lokietek Ulászló megkoronázása óta. Az uralkodása alatt újból sikerült egyesíteni számos lengyel területet, de továbbra is tart a harc a Német Lovagrenddel. Szilézia és Mazóvia Lengyelország határain kívül fekszenek és a további egyesítéshez szövetségesekre van szüksége az országnak. Ulászló és Hedvig lánya, Erzsébet ekkor már néhány éve az Anjou Károly Róbert magyar király felesége. Eljött az idő, hogy a királyi pár egyetlen élő fiának, Kázmérnak a házassága is előnyös szövetséget hozzon magával. Łokietek Ulászló lengyel király arra törekszik, hogy országát egyben tartsa. Ezért a fia számára megszerzi Aldona litván hercegkisasszony kezét, aki a keresztségben az Anna nevet kapja. Az esküvő lezajlik, de sejteni lehet, hogy ez nem lesz felhőtlen kapcsolat, és a háborúskodásnak sincs feltétlenül vége. Két évnyi háborúskodás után Ulászló és Kázmér győzedelmesen visszatér Krakkóba. A király azonban nagyon beteg, de ezt szeretnék titokban tartani. Anna érzi, sőt meg is bizonyosodik róla, hogy királyi anyósa, Jadwiga nem fogadja el, ezért a bátyjához, Olgierdashoz fordul segítségért…”

Szereplők: Halina Labonarska, Marta Bryla, Mateusz Król, Paulina Lasota, Tomasz Sapryk, Wieslaw Wójcik, Wojciech Zoladkowicz

Kategória: hír
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.