Egynyári kaland 4. évad

Nyolc epizódból állt ennek az egykor életvidám sorozatnak a befejező évada. 2015-ben nagyon kellemes meglepetés volt számomra az Egynyári kaland, de az évek során egyre többet változott a köztévé fiataloknak szóló sorozata. A felhőtlen hangulat szépen lassan elillant a 2. évadban, majd egyre inkább a problémák kerültek középpontba.

Erre lehet ugyan azt mondani, hogy komolyabb lett az Egynyári kaland, de ha én egy nyári sorozatot szeretnék nézni, akkor nem depressziós hangulatra vágyom. Szóval sokkal inkább az első évadra voksolnék, mint a másik háromra. Ettől függetlenül ebben a záró szezonban is találtam értékelhető momentumokat. Röviden: ezúttal is felemás érzéseim vannak. Spoileresen folytatom.

Ha a színészeket nézem, akkor Walters Lilit kell kiemelnem, aki zseniálisan alakította ezt a furcsa lányt. Az ő játéka magasan kiemelkedett a színészek közül. Annak is nagyon örültem, hogy legalább részben visszatért a cselekmény a Balaton partjára, de annak már nagyon nem, hogy az utolsó részek már ősszel játszódtak, szóval a végére Egyőszi kaland lett az Egynyári kalandból. Gyakorlatilag a 4×05-tel búcsúzott a nyár…

A budapesti részek, mint például a 4×02, az összes olyan elemet tartalmazták, ami idegesített tavaly is az Egynyári kalandban. Mondhatnám, hogy szép lezárást kapott a történet, de igazából csak kötelező jelleggel elvarrták a szálakat az utolsó rész végére, a befejezés pedig szokatlanul pozitív lett.

Az biztos, hogy Zomborácz Virág stílusa továbbra is távol áll tőlem. Ez a depressziós világszemlélet rányomta a bélyegét az Egynyári kalandra. A sok kavarás meg szimplán untatott. Ebben semmi eredetiség nincs, pusztán a nagyon jól ismert tiniklisék felmelegítése, amelyekre csak az nem számít, aki még nem látott egy tucat hasonló alkotást.

A kritikus hozzáállásom ellenére azonban azt is meg kell jegyeznem, hogy Zomborácz Virág és Akar Péter erre az évadra érzett rá igazán a karakterekre. A régi szereplőkkel nem annyira (Gáborral főleg nem), de az újakkal egész ügyesen bántak az alkotók.

Mindent összevetve, én továbbra is a rém egyszerű, de roppant életigenlő első évadra emlékszem jó szívvel, de azt is megértem, ha valaki a komolyabb atmoszférát részesíti előnyben. Ha már eredetileg is ez lett volna a koncepció, akkor valószínűleg nem arra gondolnék folyamatosan, hogy “hová tűnt a nagybetűs nyári hangulat?”, szóval így vegyesek az érzéseim. Egyáltalán nem bántam meg, hogy végignéztem az Egynyári kaland évadait, és ha némi fenntartással is, de tudom ajánlani ezt a sorozatot.

ui.: Ez a dal tök jó lett.

Kategória: sorozat
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.