Isten belájkolt! 1. évad

Nyáron kezdtem el nézni ezt a sorozatot, és már az első két rész után levett a lábamról a pozitív világszemléletével. A történet néhány fiatalról szól, akik minden epizódban igyekeznek valakin segíteni. Kell ennél több egy fárasztó munkanap után?

Az Isten belájkolt! átívelő szálát az Isten profil utáni nyomozás adta, ugyanis a kis csapat mindent igyekezett mozgósítani azért, hogy kiderítse, ki is áll a profil mögött. Engem ez a kérdés annyira nem mozgatott meg, mivel sokkal érdekesebb volt az, hogy az adott ismerős javaslat életén hogyan próbálnak segíteni a srácok.

Természetesen a magánéleti szál is hangsúlyos volt az évad során, és úgy is jó volt nézni, hogy kiszámíthatóan alakultak a romantikus kapcsolatok. Néha a kiszámíthatóság is elegendő, ha megfelelő a körítés. Spoileresen folytatom.

Az évadzáróra ugyan nem derült ki, hogy ki áll a profil mögött, ami nem meglepő, hiszen azzal már el is veszítette volna a varázsát a sorozat, és nyilván nem rövidtávon gondolkodnak az írók. Mondjuk erre az egészre amúgy se nagyon lehetne épkézláb tudományos magyarázatot adni, de nem is hiszem, hogy kellene.

Azt nem mondhatom, hogy minden rész lenyűgözött volna, és igazából 7/10-nél jobb epizódot nem is hozott az évad, de az összkép mindenképpen pozitív. Az adott rész minősége leginkább azon múlt, hogy mennyire érdekes a “heti ügy”, kivéve, ha a főszál hozott valami extrát.

Összességében elég jól kevergették a lapokat az írók. A karakterek szimpatikusak, és az Isten belájkolt! olyan kis életigenló sorozat, amelyet egyszerűen jó nézni. Nincs benne semmi rendkívüli, de a pozitív hozzáállása leveszi az embert a lábáról.

Az évad végére egy kicsit felkavarták az írók az állóvizet. Cara és Miles kapcsolata jól alakul, de a lány Párizsba ment, így egy darabig nélkülözniük kell egymás társaságát. A végére azonban jött egy váratlan, de rendkívül logikus cliffhanger: Isten egy másik embert is ismerősnek jelölt. Valahogy fent kell tartani a néző kíváncsiságát.

Néhány világnézeti kérdést ugyan roppant felszínesen kezeltek az írók, mintha mindenkinek meg akarnának felelni, vagy csak nem merték felvállalni a saját gondolataikat, de nem is ez a lényeg.

Az az igazán fontos, hogy  az Isten belájkolt! egy életvidám sorozat, amely megmutatja, hogy ha az emberek segítenek egymáson, akkor sokkal szebb is lehet az élet. Mert az élet alapvetően csodálatos, rendkívül fontosak az emberi kapcsolatok, csak a hétköznapi hajtás közben néha nem vesszük ezt észre. Már csak ezért is megéri a figyelmet ez a sorozat, mert rávilágít arra, hogy mennyire fontos a pozitív világszemlélet, vagyis a szeretet. Lehet, hogy kicsit elfogult vagyok, de 7/10-et adok az első évadra.

Kategória: sorozat
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Asd szerint:

    Eleinte en is szerettem, de hamar unalmassa valt a szamomra. Az utolso par reszt mar nem is neztem meg.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.