Magyar filmek 2021-ben

Tavaly nem sok új magyar filmet láthattunk, és eddig 2021 sem a moziról szólt, de hamarosan nyithatnak majd multiplexek, hogy jegyet válthassunk valamelyik új magyar filmre. Nagyon sok kész alkotás vár már arra, hogy a mozikba küldhessék. Ezek közül összeszedtem néhány érdekesebbnek ígérkező darabot, a teljesség igénye nélkül. A premierek időpontja a legtöbb esetben még nem ismert, de már a héten jön az első fecske.

Spirál: lélektani dráma egy halgazdaságban, amelyben egy szerelmi háromszög bontakozik ki. Rendező: Felméri Cecília. Szereplők: Bogdan Dumitrache, Borbély Alexandra és Kiss Diána Magdolna. Premier: május 13. Előzetes.

Becsúszó szerelem: focihuligánok és béranyaság. Rendező: Nagy Viktor Oszkár. Főszereplők: Ötvös András, Stefanovics Angéla, Thuróczy Szabolcs és Gombó Viola Lotti. Premier: május 27. Előzetes.

Post mortem: halottak és szellemek az I. világháború után. Rendező: Bergendy Péter. Szereplők: Klem Viktor, Hais Fruzsina, Schell Judit, Anger Zsolt, Reviczky Gábor és Hámori Gabriella. Előzetes.

Toxikoma: Szabó Győzőt Molnár Áron alakítja ebben a drogos filmben. Megtörtént események alapján. Rendező: Herendei Gábor. Teaser.

A feleségem története: Füst Milán azonos című regényének filmadaptációja. A történet főszereplője egy hajóskapitány, a cselekmény pedig a férfiak és nők kapcsolatáról szól. Rendező: Enyedi Ildikó. Főszereplők: Gijs Naber, Léa Seydoux.

Nagykarácsony: a film főszereplője egy tűzoltó, aki az egyik pillanatban még a barátnője kezét szeretné megkérni, majd hirtelen az egész élete összeomlik. Ilyen lelkiállapotban kerül bele egy karácsonyi vásárba. Rendező: Tiszeker Dániel. Szereplők: Zsigmond Emőke, Ötvös András, Scherer Péter, Pokorny Lia, Szabó Kimmel Tamás, Csuja Imre és Szerednyey Béla.

Hotel Balaton: magyar akciófilm a Balatonnál. Főgonosz: Anger Zsolt. Főhős: Gera Marina. Rendező: Pálfi György.

Természetes fény: II. világháborús film, amelyben a magyar honvédek szovjet partizánokra vadásznak az orosz falvakban. Rendező: Nagy Dénes. Szereplők: Szabó Ferenc, Garbacz Tamás, Bajkó László, Franczia Gyula. Előzetes.

Az unoka: nyomozós thriller, amelyben egy unoka elhatározza, hogy bosszút áll azokon, akik átverték a nagyapját. Rendező: Deák Kristóf. Szereplők: Blahó Gergely, Bárdos Judit, Jordán Tamás, Döbrösi Laura és Jászberényi Gábor.

Űrpiknik: egy önbizalom-hiányos űrlény és egy problémás egyetemista lány találkozásának a története. Rendező: Badits Ákos. Szereplők: Walters Lili, Takács Zalán és Zalatnay Sarolta. Forgatási videó.

El a kezekkel a papámtól!: nagyszabású családi mese, amelyben a főszereplő kislányt egy távoli gyerektáborba “száműzi” a leendő mostohája. Rendező: Dobó Kata és Gulyás Buda. Szereplők: Marczinka Bori, Csobot Adél, Bokor Barna, Nagypál Gábor, Pálmai Anna, Gubás Gabi, Pindroch Csaba, Járai Máté, Zsurzs Kati, Elek Ferenc, Borovics Tamás.

Hasadék: a történet a Máramarosi-havasokban játszódik. A főszereplő egy budapesti orvos, aki apja temetésére tér vissza szülőföldjére. Ott aztán találkozik a rég nem látott kamasz fiával. Rendező: Krasznahorkai Balázs. Főszereplő: Molnár Levente.

A játszma: A vizsga folytatása a 60-as években. Rendező: Fazakas Péter. Szereplők: Nagy Zsolt, Hámori Gabriella, Scherer Péter, Kulka János.

Így vagy tökéletes: félreértéseken alapuló romantikus komédia. Rendező: Varsics Péter. Szereplők: Fekete Erdő és Béres Mária. Előzetes.

Elvileg az Átjáróház is jött volna idén, de nemrég kiderült, hogy csak jövőre debütálhat a mozikban.

Ahogy fentebb írtam, a lista nem teljes, lesznek még ezeken kívül is szép számmal magyar filmek a mozikban. Reméljük, hogy nézők is lesznek, és a filmek is beváltják a hozzájuk fűzött reményeket.

Kategória: film
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Magyar filmek 2021-ben bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.