Halál a Níluson

Régi köntösbe bújtatott modern feldolgozás. Kenneth Branagh ismét Poirot bőrébe bújt, hogy ezúttal a Níluson göngyölítsen fel egy szövevényes bűntényt. Előtte azonban Poirot múltjába is kapunk egy kis betekintést, hiszen az fontos lesz majd a későbbiekben. Vagy nem. A néző majd eldönti.

Az a helyzet, hogy nem igazán hozott lázba ez a krimi. A Gyilkosság az Orient expresszen jobban sikerült. Az sem volt persze zseniális darab, de az összkép jobb volt. Persze a rejtély itt is adott, nem is egy gyilkosság történt a hajó fedélzetén, de attól még nem lesz jó egy film, ha telerakjuk sztárokkal és költünk rá egy rakás pénzt.

Dióhéjban a történetről. Egy gazdag nő éppen a nászútját tölti egy luxushajón a Níluson, ahova sok ismerőse követi, de veszélyben érzi az életét, így Poirot segítségét kéri.

Túlságosan steril lett ez a feldolgozás. Hiányzott belőle az igazi tűz. Pedig volt itt egy Gal Gadot is, de ez a milliomos karakter is rendkívül egysíkúra sikerült. A könyvet nem olvastam, így azzal nincs összehasonlítási alapom, de a film kiszámítható. Már jóval a leleplezés előtt sejthető volt, hogy mi volt itt az indíték.

Összességében tehát a Halál a Níluson egy látványos, de csak erős közepes feldolgozás lett. Kenenth Branagh tud ennél jobbat is. Külsőre rendben volt a film, de a tartalommal voltak gondjaim. Igazából senki sem veszít semmit, ha nem nézi meg. Értékelésem: 60%

Kategória: film
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Halál a Níluson bejegyzéshez

 1. speranza szerint:

  Pedig a tartalom rendben volt, mármint ami a könyvhöz való hűséget illeti. 🙂
  Rég olvastam ugyan, de abban biztos vagyok, hogy ez a feldolgozás követte eddig talán a legpontosabban az alapjául szolgáló művet. (Mindet láttam.) Sokan kifogásolták a hosszú felvezetést, hogy relatíve későn történik meg a gyilkosság, de ez így volt a könyvben is. Azzal viszont egyet kell értenem, hogy nagyon steril a film, a látvány sokszor olyan valószínűtlen, álomszerű, hogy ez kizökkent az élményből. 🙂

  • Desmond Wallace szerint:

   Lehet, hogy már túl sok krimit láttam (olvasva biztos jobb), de simán kitaláltam, hogy SPOILER a csávó és a régi nője tervelték ki ezt az egészet.

 2. speranza szerint:

  Persze, mert ebben a sztoriban nem annyira az elkövető személye a rejtély, hanem az, hogy hogyan tudták elkövetni. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.