The Killing: véget ért a 3. évad

Tavaly a The Killing egy annyira erős 2. évadot produkált, hogy azt öröm volt nézni. Az első szezon után nem gondoltam volna, de aztán a Rosie Larsen-nyomozás olyan drámai és katartikus pillanatokat produkált, hogy rögtön 2012 legjobb sorozata is lett nálam a The Killing. Aztán egy ideig úgy nézett ki, hogy nem lesz harmadik évad, és nem is nagyon bánkódtam, mert a 2×13-mal remek lezárást is kaphatott volna a sorozat.

Killing S3

Majd mégis úgy alakult, hogy elkészülhetett a 3. évad. Azt már előre sejthettük, hogy olyan minőséget még egyszer nem tudnak produkálni az írók, mint egy éve, de így sincs semmi okunk a panaszra, mert a The Killing 3. évada is nagyon jó lett.

Ezúttal egy sorozatgyilkos került Linden-Holder páros látókörébe, illetve egy erős börtön-szálat is képviseltette magát a történetben. Voltak az évadban kiemelkedően jó epizódok, de akadt pár kevésbé izgalmas is. Annak nagyon örültem, hogy most a politika nem képviseltette magát a nyomozásban, valamint a magánéleti szálak is kevésbé voltak hangsúlyosak.

Killing S3

A két főszereplő viszont önmaga maradt. Mindkét karakter hozta azt a stílust, ami miatt megszerethettük őket az elmúlt két évad alatt. A színészek most is kiváló alakítást nyújtottak. A nyomozás talán nem volt annyira lebilincselő, mint a Larsen-ügynél, de a gyilkos kiléte szerintem itt is kellően meglepő volt. 8/10-re értékelném az évadot. A továbbiakban még pár spoilerrel folytatom, mert van miről beszélni a finálé kapcsán.

Az utolsó két rész picit olyan volt, mintha már a következő évadhoz tartozott volna. Persze tudtuk, hogy még nincs meg a gyilkos, de a kivégzés után picit oldottabb lett a sorozat hangulata. Skinner bűnösségét szépen felvezették (Linden felismerését remekül oldották meg), de aztán a kocsikázás eléggé céltalan mederbe terelte az eseményeket. Unalmasabb volt ez az utazás a kelleténél. Nem éreztem elég megalapozottnak Skinner indokait.

A végére aztán kaptunk egy szép nagy cliffhangert. Én azt mondom, hogy nem kellett volna meghúzni a ravaszt, bár így agyalhatunk a 4. évadig (már, ha lesz egyáltalán), hogy mi lesz a jelenet feloldása. Vajon Holder falazni fog? Vagy Linden halál nyugodtan börtönbe megy? Nem tudom, de nem lesz egyszerű a folytatás.

Killing S3 03

Mindent összevetve, nagyon örülök, hogy végül elkészülhetett ez a 3. évad. Az ilyen jellegű krimire mindig vevő vagyok. Kiváló színészi játék, érdekes nyomozás és nyomasztó hangulat. Talán ezek lehetnek a The Killing védjegyei.

ui. 1.: Idén mintha kevesebbet esett volna az eső Seattle-ben.

ui. 2.: Ebben az évadban túl sokat cigiztek.

Kategória: sorozat
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) The Killing: véget ért a 3. évad bejegyzéshez

  1. elwindly szerint:

    Ha a Skinner-t játszó szinész (Elias Koteas) csak fele olyan jó lett volna mint Peter Sarsgaard akkor kijöhetett volna 10/10 re is az évad és a kocsikázás sem fulladt volna unalomba. Mondjuk talán láthattunk volna többet is Skinner életéből hogy legyen több háttér az indítékhoz.

  2. koka szerint:

    Olyan volt, mintha az írok az utolsó epizód írása közben jöttek volna rá, hogy ez már a vége. Utólag visszagondolva, egy csomó karakter a semmibe tartott, pl az utcagyerekek (Twitch).
    Az egész évadhoz még hozzá kellett volna csapni +3 részt, és akkor nagyon szépen kikerekedhetett volna itt a történet, így viszont a vége kicsit felemás lett. Arról nem is beszélve, hogy a 9-10 részek mesteriek lettek, így a finálé el is törpült mellettük.

    Az évad simán 8/10, rendívül élvezetes darab, Joel Kinnaman még mindig zseniális (hatalmas szövege van 😀 ), de bizony megértem, akinek a vége összecsapott lett.

  3. heli0n szerint:

    Sajnos a 3×10 rész ellopta a finálé elől a legjobb rész címet nálam, de így sincs szégyenkezni valója ennek az évadnak. Én végig élveztem, főleg az évad második felétől fogva. A cliffhanger picit túlmutatott az egész történeten, de kiinduló pontnak viszont érdekes lesz a jövőre nézve. Reméljük megkapja a folytatásra az esélyt, és berendelik a 4. évadot is, mert minőségi és színvonalas dráma ez, a maga egyedi hangulatával.
    8/10.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .