Ilyen lesz az új Duna

Megkaptam a megújuló Duna TV műsorrácsát, amelyből kiderül, hogy a következő hónapokban milyen is lesz az új nemzeti főadó. Gyakorlatilag a mostani M1 és a mostani Duna olvad egybe, és egyértelműen egy szórakoztató csatorna lesz az új Duna TV, de továbbra se akarnak a kereskedelmi csatornák konkurenciájává válni. A Petőfi TV műsorrendjét már olvashattátok, de talán a Dunáé érdekesebb lehet az olvasó számára. Exkluzív információk következnek.

Fapad

A saját gyártású műsorok zöme nem tűnik el, csak legfeljebb új időpontban lesz látható. Továbbra se kell majd nélkülöznünk a sorozatokat, nem kell izgulniuk a Szívek doktora rajongóinak, lesznek filmek és az is kiderült, hogy mikor jön a tavaly őszre beígért Egynyári kaland.

Kezdem a hétköznap délutáni műsorokkal. 12:45-től, a déli Híradó után, indul a Jamie Oliver 15 perces kajái, majd az elmaradhatatlan Kívánságkosár kezdődik. 15:30 körül folytatódik a Lola, majd a Charly, majom a családban (ebből még legalább öt évad van hátra), és a 18 órakor induló Híradó előtt lesz látható Jakupcsek Gabriella beszélgetős műsora, a Ridikül. Azt hiszem, hogy az olvasóimnak nem a délutáni műsorblokk lesz a kedvence. 18:30-tól viszont már érdekesebbé válik a kínálat.

Minden hétköznap Don Matteóval indulhat az este, ami a jelenlegi Duna TV legnézettebb sorozata, és valószínűleg a következő hónapokban sem kell tömeges nézőelpártolástól félnie a csatornának. 19:30-tól már minden nap más műsor/sorozat kerül képernyőre.

Hétfőn folytatódik a Hölgyek öröme, majd áprilistól egy másik angol sorozat, a Brown atya indulhat hódító útjára. 20:30 körül marad a Kékfény, de utána már nem a Római helyszínelők nyomoznak, hanem az On the Spot és a Bábel szolgálja ki az igényes dokumentumfilmekre éhes nézőket.

Brown atya

Keddenként Rex felügyelővel indul az este, majd az Önök kérték következik, míg 21:30-tól klasszikus vígjátékoké lesz a főszerep. Itt jegyzem meg, hogy az M1 2011-es megújulásánál Philip a Dunára száműzte az Önök kértéket, de most újra a közmédia első számú csatornáján lesz látható ez a – főleg idősebbeket megszólító – műsor.

Szerdánként a Párizsi helyszínelők kezdenek 19:30 körül, majd folytatódik – a tervek szerint májusig – a Szabadság tér ’89, amelyet a Fapad új részei követnek. Március 18-án jön az 1×13, ami már vadi új rész lesz. 22 óra körül pedig folytatódik a Gran Hotel.

Gran Hotel

Csütörtökönként a Szívek doktorával indul az este, ami azt jelenti, hogy a harmadik évadot már nem darálják le a Dunán, hanem minden csütörtök este ez a műsor vezeti majd fel a Fábryt vagy a Szálkát. A két szórakoztató műsor tehát marad abban a sávban, ahol eddig az M1-en láthattuk őket. Ugyanez mondható el a Munkaügyekről is, amelyből március 19-én jön az első új rész (4×13), majd pedig a Római helyszínelőkkel zárul a főműsoridő.

A péntek esték nem tűnnek túl izgalmasnak. A negyedik évadát taposó Rocca parancsnokkal indul az este, majd folytatódik a Columbo, 22 óra körül pedig a King 2. évad kerül képernyőre, de én úgy emlékszem, hogy már ez az évad is volt korábban az M1-en.

Ennyit a hétköznapokról, most nézzük a hétvégét! Szombat délután 17 órától folytatódik a Gasztroangyal, a Szerencseszombat marad a 18:30-as időpontban, majd egy új olasz sorozat, a Nero Wolfe vezetheti fel a James Bond-filmeket.

Vasárnap a Hogy volt?! című műsor indítja az estét, majd jön a Magyarország, szeretlek! és a Kossuthkifli (ajánló) késő este pedig Alain Delon és Belmondo filmjei lesznek láthatóak a csatornán. Májustól, a Kossuthkifli helyén, elindul az Egynyári kaland, amelyhez már egy ajánlót is tudok mutatni, hiszen eredetileg ez a sorozat is őszi premiert kapott volna.

Kossuthkifli

Az M4 indulásáig a Forma-1 és az OTP Bank Liga is a Dunán lesz látható. Nagyjából tehát így fog kinézni a megújuló Duna TV, de természetesen a műsorváltoztatás jogát fenntartják, de márciustól ezekkel a műsorokkal találkozhatunk majd a nemzeti főadón.

Végezetük egy kis személyes véleményt engedjetek meg nekem. Nagy pozitívum, hogy a politikai műsorok (Az Este, A lényeg) nem vándoroltak át a Dunára, és talán ennek is köszönhető, hogy sorozatokban gazdag a kínálat, hiszen minden héten – ha csak a főműsoridőt nézem – 14 sorozat vár a nézőkre, ebből pedig három hazai produkció.

Úgy tűnik, hogy a filmkínálat eléggé nosztalgikus lesz, és a sorozatok között is van jó pár, ami csak ismétlés, de azért akad új tartalom is, bár egyik sem az interneten felkapott széria, szóval nézettségileg nem igazán lesznek nagy sikerek. Ha csak a sorozatokat nézem, akkor egy nagy külföldi durranással még mindig adós a közmédia. A kínálatból számomra a kabaré hiánya a legfájóbb pont. Nem csak nekem lenne igényem rá, hanem a nézettségi adatok alapján nagyon sokan szeretik ezt a műfajt, de valahogy mégsem támad fel a közszolgálati csatornákon a kabaré, pedig minimum a Van képünk hozzá reinkarnálódhatna a Duna TV-n.

Zárásként még annyi infót osztanék meg, hogy ugyan múlt héten voltak a Mindenből egy van felvételei, de úgy tűnik, hogy ezeket az epizódokat csak ősszel láthatjuk majd a képernyőkön. Ha valamire még kíváncsiak vagytok, kommenben megpróbálok majd válaszolni. Nem csak a délutáni és esti műsorrácsot kaptam meg, de úgy gondolom, hogy nem a reggeli és délelőtti műsorok tarthatnak számot a legnagyobb érdeklődésre.

Kategória: tv
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) Ilyen lesz az új Duna bejegyzéshez

  1. Patrik19 szerint:

    Én azt nem értem hogy az NB1-es meccsek hogy lesznek? Mert minden 2. péntekit ők közvetítenek így gondolom majd akkor a pénteki sorozatok elmaradnak!? De hogy lesz a vasárnap? Mert akkor ugye 16.30-kor kezdődik a meccs. Akkor nem fog tolódni a program a Híradóval együtt? Előre is köszönöm a választ!:)

  2. Patrik19 szerint:

    Akkor értem köszönöm 🙂

  3. BaliW szerint:

    A Telepódiumot simán feltámaszthatnák, a fiatalabb generációban is vannak jól komédiázó színészek. (Hirtelen pl. Hajdú Steve és Hevér Gábor jutott eszembe.)
    Emellett lehetne egy nem színpadi, hanem konzerv kabaré is, a Szeszélyes évszakok mintájára, persze új címmel és műsorszerkezettel. Lehetnének rajta paródiák, vicces zenés blokkok, rövidebb stand-upok – a Mondom a magamét! nyerteseit nem is láttuk a 2009-es szilveszteri döntő óta a közszolgálati csatornákon (se – Kormos Anettet kapták fel más csatornán).
    Lehetne egy stand-up est sorozat is, minden korosztályból: Nagy Bandó, Sándor György, Galla Miklós, Éles István, Koltai Róbert, Maksa Zoltán, Erdei Sándor, Varga Ferenc József, Aradi Tibor, Szőke András, Badár Sándor…

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .